Počasí dnes10 °C, zítra12 °C
Neděle 6. října 2024  |  Svátek má Hanuš
Bez reklam

Noční sněžení uzavřelo hraniční přechod Harrachov

V Libereckém kraji v noci na dnešek připadlo kolem pěti centimetrů mokrého sněhu a silnice jsou sjízdné se zvýšenou opatrností. Problémy mají hlavně kamiony, na několika místech stojí, řekl krajský dispečer zimní údržby Pavel Pospíšil. Zbytky rozbředlého sněhu jsou i na rychlostní silnici z Liberce na Prahu.

Pro nákladní auta nad 3,5 tuny je od pondělního večera uzavřena silnice 10 z Tanvaldu na Jablonecku směrem na Harrachov a dál až na česko-polskou státní hranici. Pospíšil nepředpokládá, že by se silnici povedlo pro kamiony otevřít v 10:00, jak se původně předpokládalo. "Pokud bude nadále takto sněžit, tak to není reálné," konnstatoval.

Problémy ale mají kamiony i jinde, podle dopravního webu je pro nákladní dopravu uzavřena silnice mezi Jabloncem a Libercem přes Kunratice. Jeden kamion uvízl také na rychlostní silnici na Jeřmanickém kopci u Liberce. "Pro kamiony je to špatné. Na chemicky udržovaných úsecích je vrstva rozbředlého nebo nového sněhu a potíže mají hlavně ve stoupáních. Stojí i v Jablonci, Tatobitech nebo Rovensku pod Troskami," vypočetl Pospíšil.

Velmi opatrnou jízdu doporučuje dispečer také řidičům osobních aut. "Teploty jsou od jednoho do minus tří stupňů a mokrý sníh se ujíždí a klouže to," upozornil. Inertně udržované silnice se podle něj jen zatím jen pluhují.

Sněžení by mělo přes den postupně ustávat, podle předpovědi meteorologů by mělo připadnout do večera až deset centimetrů sněhu, na horách až 20 centimetrů.

Napsala ČTK a Michael Daněk

Štítky silnice, Liberecký kraj, Pavel Pospíšil, Harrachov, Liberec, Praha, Jablonec, okres Jablonec nad Nisou, Tanvald, Kunratice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Noční sněžení uzavřelo hraniční přechod Harrachov  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.