Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Úterý 28. května 2024  |  Svátek má Vilém
Bez reklam

O kolik bodů jste přišli? Teď se to dozvíte za pět korun

Potřebujete výpis z rejstříku trestů fyzických osob? Obstarejte si ho na jakémkoliv Czech pointu České pošty a požádejte rovnou o výpis z bodového hodnocení řidiče. Ten běžně stojí devětašedesát korun, pokud si ho ale obstaráte s výpisem z rejstříku, vyjde na pětikorunu. Česká pošta takto vyjde řidičům vstříc do konce února.

„Výpis z rejstříku trestů patří mezi nejvyužívanější služby poskytované systémem Czech Point. Česká pošta jich za měsíc vydá fyzickým osobám okolo 40 tisíc,“ popisuje mluvčí České pošty Marta Selicharová. Každý takový výpis vyjde na 100 korun.

V průměru pět tisíc výpisů z bodového hodnocení požadují požadují každý měsíc řidiči. Teď za něj však nemusí zaplatit plnou cenu, tedy 69 korun, ale pouze „bůra.“

Výpis z bodového hodnocení řidiče obsahuje

  • aktuální stav bodového hodnocení (počet bodů)
  • historii bodového hodnocení (jednotlivé pohyby na bodovém kontě)

V rámci historie bodového hodnocení Výpis poskytuje seznam přestupků, za něž byly řidiči uděleny body (vždy s datem započítání, paragrafu označujícího druh přestupku, názvem příslušného státního orgánu nahlašujícího přestupek a počtem bodů). V historii se rovněž uvádí i odpočty bodů. Seznam obsahuje obodované přestupky od 1.7.2006, kdy bodový systém začal fungovat, nebo od posledního vybodování, kdy dochází k vymazání historie.

Štítky Česká pošta, historie, Czech POINT

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

O kolik bodů jste přišli? Teď se to dozvíte za pět korun  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.