Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Obchvat z Bílého Kostela se otevře nejdříve za půl roku

Stavební práce na obchvatu z Bílého Kostela do Hrádku nad Nisou pomalu ale jistě finišují. Po vleklém sporu s restituentkou jednoho z dotčených pozemků se opět posunul datum otevření, dokončení ale už nic nebrání. Podle Ředitelství silnic a dálnic by mohla první auta vyjet na obchvat Grabštejnu v červenci.

Stavba téměř osmikilometrového úseku silnice I/35 započala v květnu 2009. První termín předání řidičům se výrazně posunul. Předpokládalo se totiž zprovoznění v říjnu 2011. Stavbu úseku od Václavic k obchvatu v Hrádku nad Nisou dlouhou dobu blokovala restituentka Jitka Pourová, která se nechtěla vzdát pozemků.

Definitivní tečku za sporem chtěl udělat Krajský úřad, který ženu vyvlastnil. Čechošvýcarka se proti rozhodnutí odvolala, ministerstvo dopravy však rozhodlo v prospěch Libereckého kraje.

Čtěte také: Nedostavěnou silnici na Hrádek rozkrádají zloději kovů

„Rozhodnutí Krajského úřadu bylo potvrzeno a odvolání bylo zamítnuto jako nedůvodné. Ministerstvo dopravy neshledalo v postupu odboru dopravy Krajského úřadu žádná pochybení,“ popsal tehdy radní Vladimír Mastník. Proti rozhodnutí ministerstva není možný žádný řádný opravný prostředek.

Ačkoliv silnice ještě není otevřena, má na svém kontě už první nehodu. Nedostavěnou silnici poblíž Pekařky u Bílého Kostela „pokřtil“ na začátku listopadu řidič údajně kradeného luxusního BMW. Autem doslova odhodil betonovou zábranu, která měla zabránit ve vjezdu na silnici.

„Přitom s vozidlem skončil mimo silnici. Z poškozeného auta vytekl olej, který byl zachycen v příkopě a zasypán sorbentem. Po naložení na odtahovou službu byl zbylý olej na silnici také zasypán a místo zásahu bylo předáno zástupci stavby,“ sdělil velitel hrádeckých dobrovolných hasičů Jaromír Mottl.

Nová silnice by tak měla být uvedena do provozu 30. června příštího roku. Kompletní dokončení je naplánováno o dva měsíce později.

Štítky silnice, kostel, Hrádek nad Nisou, Ředitelství silnic a dálnic, Grabštejn, krajský úřad, Vladimír Mastník, Václavice, BMW, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Obchvat z Bílého Kostela se otevře nejdříve za půl roku  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.