Počasí dnes23 °C, zítra20 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Od podzimu ke krematoriu po nové cestě a autobusem

Nová dlažba, bezpečnější chodníky a městský autobus až ke krematoriu. Podobná představa není podle vedení města hudbou budoucnosti. Už za měsíc by se podle primátorky Martiny Rosenbergové mohlo začít dělat na nové cestě v ulici U Krematoria. Od podzimu navíc začne jezdit ke krematoriu městský autobus.

Projekt, kterým se rada města tento týden zabývala, počítá s rozšířením chodníku, doplněním chybějících úseků a také s úpravou a osvětlením stávajícího přechodu pro chodce. Rozbitou dlažbu nahradí novou zámeckou dlažbou. Předláždění se dočká také silnice.

„Jsem ráda, že se nám podaří spravit neutěšený stav celé komunikace. Chápu, že zejména pro seniory, kteří nemají auto, znamená návštěva hřbitova velkou fyzickou zátěž. Proto jsem si celou věc vzala za svou a osobně se zasadila vedle rekonstrukce komunikace a chodníků také o to, aby mohli lidé ke krematoriu jezdit veřejnou dopravou. Doufám, že bude mikrobus hojně využívaný,“ řekla primátorka.

Mikrobus by měl podle ní jezdit z terminálu na „Fügnerce“ ulicemi ulicemi Lipová, Na Perštýně, U Krematoria, Dr. Milady Horákové a zpět na terminál. Denně zajede ke krematoriu osm spojů v hodinových intervalech zhruba od 8:40 do 17:00.

„Definitivní jízdní řád bude ještě upřesněn. Mikrobusy by měly začít jezdit ke krematoriu co nejdřív po skončení rekonstrukce ulice, tedy od podzimu,“ uzavřela mluvčí magistrátu Zuzana Minstrová.

Štítky krematorium, podzim, chodník, Martina Rosenbergová, Milada Horáková

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Od podzimu ke krematoriu po nové cestě a autobusem  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.