Počasí dnes10 °C, zítra12 °C
Neděle 6. října 2024  |  Svátek má Hanuš
Bez reklam

Od večera připadlo 20 centimetrů sněhu, silničáři se nezastaví

Silnice jsou dnes po nočním sněžení sjízdné se zvýšenou opatrností, zbytky rozbředlého sněhu jsou místy i na rychlostní silnici mezi Libercem a Turnovem. Pro kamiony je uzavřen hraniční přechod v Harrachově. Od nedělního večera připadlo do 20 centimetrů sněhu a stále intenzivně sněží, řekl krajský dispečer zimní údržby Pavel Pospíšil.

Hraniční přechod do Polska v Harrachově na Semilsku byl dnes kvůli počasí od 08:00 do 08:30 uzavřen pro veškerou dopravu. Zhruba po hodině na něm byl provoz asi na 15kilometrovém úseku od Desné kvůli silnému sněžení opět uzavřen, ale jen pro kamionovou dopravu. Omezení pro kamiony by mohlo trvat do úterý.

Silnice jsou od rána plné nehod

Problémy mohou mít kamiony i na dalších místech v kraji. "V horských oblastech jsou silnice obtížně sjízdné pro nákladní dopravu," upozornil Pospíšil. Dispečer doporučuje jezdit se zvýšenou opatrností, do hor by motoristé neměli vyjíždět bez zimní výbavy. "Na chemicky ošetřovaných úsecích je rozbředlý sníh, na vozovkách udržovaných inertně je vrstva nového sněhu," upřesnil.

Od rána se podle webu policie stalo do deseti nehod, všechny se obešly bez vážnějších následků.

Přes den bude oblačno až zataženo a teploty se budou pohybovat kolem nuly, na horách mezi minus třemi až minus šesti stupni Celsia.

Napsala ČTK a Michael Daněk

Štítky Pavel Pospíšil, Harrachov, Liberec, Turnov, Polsko, okres Semily, Desná

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Od večera připadlo 20 centimetrů sněhu, silničáři se nezastaví  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.