Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Policejní Passat rozdal v pátek přes 90 pokut

Hned čtyři policejní Passaty vyrazily v pátek na silnice v Libereckém kraji. Během jedenáctihodinové šichty zkontrolovali policisté více než stovku řidičů. Jednadevadesát z nich si jako památku na pátek vysloužilo blokovou pokutu. Většinou kvůli překročení povolené rychlosti.

„Šedesát šest řidičů, kteří překročili rychlost, zaplatili na pokutách přes čtyřicet pět tisíc korun,“ shrnula mluvčí policie Vlasta Suchánková. Na řidiče v kraji dohlížel nejen liberecký, ale také středočeský, královéhradecký a pardubický Passat.

V jednom případě skončil v rukou policistů řidič, který nadýchal přes jednu promili. Šest řidičů muselo zaplatit pokutu za to, že jeli nepřipoutaní, tři se nevyhnuli pokutě za to, že za jízdy telefonovali. Další tři řidiči "zapomněli", že při jízdě po rychlostní komunikaci musí mít vylepenou dálniční známku. V jednom případě zaplatil tisícikorunovou pokutu řidič za to, že na přechodu pro chodce nedal přednost chodci.

„Pozitivní je, že zřejmě i díky své přítomnosti na silnicích nezjistili žádného piráta silnic, tedy žádného agresivního řidiče, který by ohrožoval druhé, ale i to, že všichni řidiči a řidičky, kteří převáželi ve svých autech děti, dbali na jejich bezpečnost. Všechny děti byly usazeny bezpečně v autosedačkách," uzavřela mluvčí.

Štítky Volkswagen Passat, silnice, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policejní Passat rozdal v pátek přes 90 pokut  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.