Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Pozor na ledovku. Za Libercem bourala v pátek večer dvě auta

Teploty opět klesají k nule a meteorologové varují před ledovkou, která má o víkendu zasáhnout celý kraj. Zatímco pro Liberecko platí nízký stupeň nebezpeční, pro Jablonecko a Semilsko je riziko nebezpečí vysoké. Meteorologové rovněž varují před silným větrem. Už během pátečního večera museli policisté řešit dvě dopravní nehody.

Před půl sedmou došlo k nehodě osobního automobilu na okraji Mníšku v Liberecké ulici. O čtvrt hodiny později skončilo v příkopě auto před Dětřichovem. Obě nehody si podle prvních informací vyžádaly zranění.

"Jedna mladá žena byla ošetřena, na místě ale podepsala reverz a odmítla převoz na traumatologii," popsala mluvčí krajské záchranky Lenka Markovičová

Silnice v celém kraji můžou během noci na sobotu namrzat. Teploměr v Liberci ukazoval v pátek v osm hodin večer jeden stupeň nad nulou. Podobné teploty kolem bodu mrazu můžeme podle meteorologů očekávat celý víkend.

V pátek i v sobotu se může ojediněle vyskytnout mrznoucí mrholení, při kterém se bude tvořit slabá ledovka. Četnější mrznoucí srážky můžeme očekávat v sobotu večer, v noci na neděli a během neděle na severu a východě Čech, na Českomoravské vrchovině, na Moravě a ve Slezsku. Silná námraza může sama o sobě způsobit lámání větví stromů, ohýbání stožárů a trhání drátů elektrických vedení.

Štítky ledovka, Liberec, Liberecký kraj, okres Semily, okres Jablonec nad Nisou, Mníšek nad Hnilcom, Dětřichov, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pozor na ledovku. Za Libercem bourala v pátek večer dvě auta  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.