Počasí dnes10 °C, zítra11 °C
Neděle 29. září 2024  |  Svátek má Michal
Bez reklam

Nebezpečný přechod v Londýnské ulici možná doplní ostrůvek

Široká silnice, zatáčka pod kopcem, blízkost autobusových zastávek a křižovatky ulic Norská, Dožínková a Růžodolská. To je hned několik důvodů, proč je přechod v Londýnské ulici nebezpečný. Vedení města proto po hromadném podnětu místních plánuje vytvoření bezpečnějšího přechodu.

Nový, bezpečnější, přechod odsouhlasili tento týden radní. Na nevyhovující parametry přechodu upozornila také policie, která poukazuje hlavně na délku přechodu, který je zhruba dvanáct metrů a nesplňuje tak vyhlášku ani stávající normy. Město proto uvažuje o rozdělení přechodu středovým ostrůvkem.

„V úvahu se proto vezme ještě řešení autobusových zastávek z hlediska jejich polohy a také úprava tvaru křižovatky Londýnská - Růžodolská. Rovněž bude potřeba vyřešit návaznost cyklistické dopravy na trasy podél Nisy a v Sokolské ulici,“ popsala mluvčí magistrátu Zuzana Minstrová. Na zabezpečení přechodu se podle ní pokusí město získat peníze ze Státního fondu dopravní infrastruktury.

Na stejném přechodu začátkem prázdnin usmrtil zatím neznámý automobil přecházející chodkyni. Řidič z místa ujel. Podle úlomků pravého předního blinkru, který je pro kriminalisty jednou z mála indicií, šlo o Ford Focus vyrobený v letech 1998 – 2005.

Podle svědků mělo třiasedmdesátiletou ženu srazit starší combi, tmavě modré nebo černé barvy.„Řidič neznámého vozu měl jet po hlavní silnici dál ke kruhovému objezdu, kde odbočil doprava, směrem na Staré Pavlovice,“ doplnila Vlasta Suchánková.

Štítky Státní fond dopravní infrastruktury, Lužická Nisa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nebezpečný přechod v Londýnské ulici možná doplní ostrůvek  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.