Počasí dnes13 °C, zítra13 °C
Pátek 18. října 2024  |  Svátek má Lukáš
Bez reklam

Procvičte mozek cestou do práce, třeba v libereckém "emhádéčku"

Potrénovat mozek jinak, než abyste nezapomněli vystoupit a skřípnout si jízdenku, můžete nyní v městské hromadné dopravě. V libereckých autobusech a tramvajích jsou totiž nově promítána cvičení, která rozvíjí mozkovou činnost. Liberec tak patří společně s Hradcem a Pardubicemi mezi první města, kde tento projekt testují.

„V dopravním podniku je tato originální cesta trénování mozku zatím možná v 21 autobusech a 6 tramvajích a obdržené ohlasy od cestujících jsou velmi pozitivní. Jsme potěšeni, že se projektu účastníme mezi prvními,“ doplnil informaci o projektu ředitel dopravního podniku Luboš Wejnar.

Pokud se společný projekt dopravních podniků, společnosti Bus TV, která provozuje obrazovky, a hradecké neurolaboratoře Commservis.com osvědčí, můžou se na podobný projekt těšit i v dalších městech.

„Předpokládá se, že po vyzkoušení projektu v Liberci, Hradci Králové a Pardubicích se rozšíří tyto mozkové hádanky na monitory také do dalších měst“, zdůraznil Richard Prajsler ze společnosti BUS TV.

A jak vlastně projekt vypadá? Na obrazovce můžete shlédnout mozkové hádanky. První byla instalována do vozidel v Liberci na začátku měsíce dubna a jejím cílem je číst nápisy a ne barvu, kterou jsou napsané.

„Jedná se o konflikt v našem mozku, kde pravá hemisféra se snaží přečíst barvu a levá slovo. Divili byste se, jak je toto cvičení těžké,“ popisuje první hádanky Markéta Fixová, mentální koučka. Na každé dva týdny je podle ní nachystaná nová hádanka, v Liberci se bude ta první měnit v polovině dubna.

Štítky projekt, Liberec, Pardubice, Hradec Králové, dopravní společnost

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Procvičte mozek cestou do práce, třeba v libereckém "emhádéčku"  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.