Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Rekonstrukce silnice mezi Novou Vsí a Chrastavou je u konce

Zhruba jeden a půl kilometru dlouhý úsek silnice mezi Novou Vsí a Chrastavou je téměř dokončen. Silnici před čtyřmi lety zničila povodeň, letos se však dočkala zpevnění a nového povrchu. Ten zatím motoristům neslouží, útokem ale silnici berou například in-line bruslaři.

Rekonstrukce celkem 7,5 kilometru dlouhého úseku mezi Mníškem a Chrastavou započala začátkem letošního roku a pokračovat bude až do června roku 2015. Oprava by měla vyjít na 184 milionů korun.

Silnice vedoucí přes Novou Ves je hlavní spojnicí Chrastavy s Frýdlantskem. V Mníšku se napojuje na silnici 13. Po záplavách ale byla jen provizorně opravena a průjezdná je stále jen pro dopravní obsluhu. „Dost nás to ovlivnilo, složitější je obslužnost obce a například ubylo hostů i zdejší restauraci," uvedl starosta Nové Vsi Jaroslav Müller. Nová Ves patřila v srpnu 2010 k nejvíce poničeným v kraji, na obecním majetku byly škody za 50 milionů korun. „Už máme vše opravené," zmínil starosta.

Napsal Michael Daněk a ČTK

Štítky silnice, Chrastava, Nová Ves, Mníšek nad Hnilcom, Jaroslav Müller, povodeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rekonstrukce silnice mezi Novou Vsí a Chrastavou je u konce  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.