Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Pondělí 20. května 2024  |  Svátek má Zbyšek
Bez reklam

Řidička si spletla pedály a nabourala další dvě auta

O pořádný rozruch poblíž liberecké přehrady se v pátek dopoledne postarala řidička malého Peugeotu. Poté, co vjela do protisměru, spletla si plynový pedál s brzdovým a nabourala dvě auta, která čekala na zelenou před semaforem. Řidička vyvázla bez zranění, zranila ale řidiče druhého auta a spolujezdkyni z auta stojícího opodál.

„Řidička jela ulicí Kosmonautů a ve chvíli, kdy chtěla odbočovat vlevo do ulice Dvorská, se se svým vozidlem dostala do protisměru. Řidička v tuto chvíli zazmatkovala a na situaci zareagovala tak, že strhla řízení vpravo a následně zase vlevo. Zároveň zaměnila brzdový pedál s plynovým a místo toho, aby ubrala rychlost, sešlápla naopak plyn,“ popsala mluvčí policie Vladimíra Šrýtrová.

Peugeotem narazila do levé zadní části Roomstera, který stál čelem k Jablonecké ulici v řadě vozidel čekajících na semaforech. Roomster byl nárazem odmrštěn vpřed na Hondu Civic.

„Při nehodě utrpěl lehké zranění řidič škodovky, kterému aktivovaný airbag pohmoždil palec ruky. Dále byla lehce zraněna spolujezdkyně z vozidla Honda Civic. Tu z místa nehody převezlo vozidlo zdravotnické záchranné služby na ošetření do Krajské nemocnice Liberec,“ uzavřela mluvčí.

Policisté dali řidičce ihned po nehodě dýchnout. Zkouška na přítomnost alkoholu ale byla negativní. Škoda je předběžně vyčíslena na bezmála čtvrt milionu.

Štítky pedál, Peugeot, Honda Civic, Krajská nemocnice Liberec, Škoda Roomster

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidička si spletla pedály a nabourala další dvě auta  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.