Počasí dnes17 °C, zítra17 °C
Pátek 10. května 2024  |  Svátek má Blažena
Bez reklam

Silnice v kraji namrzají. Meteorologové varují před ledovkou

Meteorologové opět vydali varování před náledím, které má potrápit především řidiče na severu Čech. Výstraha je platná od úterního dopoledne do čtvrtečního rána. Podle aktuální předpovědi se kromě náledí můžeme připravit i na sněžení, které má zůstat nad republikou minimálně do konce pracovního týdne.

V noci na středu má pokračovat příliv chladného vzduchu od severovýchodu. Slabé sněžení se tak dá očekávat jak během noci, tak i ve středu přes den. Teploty by se i nadále měly držet lehce pod bodem mrazu.

Ani ve čtvrtek by se nemělo počasí výrazně měnit. „Očekáváme převážně zataženo, na většině území slabé občasné sněžení, postupně ustávání srážek,“ doplnil k předpovědi na závěr pracovního týdne Martin Novák z Českého hydrometeorologického ústavu.

Do středeční deváté hodiny ranní navíc meteorologové vydali výstrahu před náledím. Pro Liberecký kraj je výstraha s vysokým stupněm nebezpečí.

Podle informací policie měli řidiči problémy už od pondělního večera na silnici I/9 v okolí Jiřetína pod Jedlovou. Náledí pokrylo skoro tři kilometry frekventované silnice. Během úterý řešili dopravní policisté také několik lehčích dopravních nehod a to především na Českolipsku a Semilsku. Uvízlé kamiony blokovaly například silnici z Mníšku na Raspenavu.

Štítky silnice, Česko, Martin Novák, Český hydrometeorologický ústav, Liberecký kraj, Jiřetín pod Jedlovou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Silnice v kraji namrzají. Meteorologové varují před ledovkou  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.