Počasí dnes11 °C, zítra11 °C
Pondělí 30. září 2024  |  Svátek má Jeroným
Bez reklam

SJÍZDNOST: Dopravu blokuje od rána několik nehod

V Libereckém kraji napadlo místy až pět centimetrů sněhu a stále se objevují sněhové přeháňky. I na hlavních tazích tak může ležet rozbředlý sníh. Pozor by si měli dát motoristé nejen na rychlostní silnici 35 z Liberce na Prahu, ale hlavně na silnici 10 z Tanvaldu přes Kořenov na Harrachov. Sněžení navíc snižuje viditelnost.

Všechny silnice jsou zatím průjezdné, uzavřena není ani trasa na česko-polský přechod v Harrachově, který silničáři při intenzivním sněžení preventivně zavírají pro kamiony nad 3,5 tuny. "Zatím je silnice průjezdná," řekl Michal Hanč ze společnosti Silnice LK, která údržbu komunikací zajišťuje.

V kraji ale přibývá dopravních nehod, i když nesouvisí vždy se sněžením. Aktuálně řeší policisté dvě. Přímo v Liberci se na Husově třídě střetla dvě osobní auta, u Lomnice nad Popelkou zase vůz narazil do zvěře. Zatímco první nehoda se obešla bez zranění, při druhé byl zraněn řidič auta. Dopravní policie upozorňuje také na porouchaný nákladní vůz na silnici 35 před Libercem ve směru od Turnova. Řidiči by tam měli být opatrní.

V Libereckém kraji bylo dnes ráno většinou zataženo, místy se objevovaly sněhové přeháňky. Teploty, hlavně v horách, klesaly až k šesti stupňům pod nulou. Sněhové přeháňky by se měly objevovat po celé dopoledne, po obědě ale čekají meteorologové vyjasnění.

Hlavní tahy jsou většinou mokré po chemickém ošetření, místy leží rozbředlý sníh. Na silnicích nižších tříd je zledovatělá vrstva ujetého sněhu s vyjetými kolejemi. Hlavně v horských oblastech by si na to měli dát motoristé pozor.

Napsala ČTK

Štítky silnice, Liberecký kraj, Liberec, Harrachov, Praha, Tanvald, Kořenov, Silnice LK a.s., Lomnice nad Popelkou, Turnov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

SJÍZDNOST: Dopravu blokuje od rána několik nehod  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.