Počasí dnes21 °C, zítra26 °C
Pondělí 17. června 2024  |  Svátek má Adolf
Bez reklam

SJÍZDNOST: Na zasněžených silnicích havarovalo několik řidičů

V kraji sněží, do rána napadlo kolem pěti centimetrů sněhu. Hlavní silnice 10 z Tanvaldu na Harrachov a tamní česko-polský přechod zůstávají uzavřeny pro kamiony nad 3,5 tuny s výjimkou autobusů. Silnice zůstane uzavřena nejméně do 12:00, sdělil dnes Petr Šén, generální ředitel Společnosti Silnice LK, která údržbu trasy zajišťuje.

Pro nákladní dopravu byl kopcovitý úsek silnice 10 z Tanvaldu a silnice 14 od Jilemnice k hranicím v Harrachově uzavřeny letos už několikrát. Pro osobní automobily je úsek průjezdný, silničáři však radí opatrnost - na vozovce tam leží vrstva rozbředlého sněhu. Podobně to vypadá i na dalších hlavních tazích, pozor by si měli dát řidiči i na hlavní silnici 35 z Liberce na Turnov, i tam je rozbředlý sníh.

Řidiči by měli zpomalit, policie aktuálně řeší v kraji čtyři dopravní nehody. V Raspenavě na Liberecku skončilo auto v řece, nehoda se naštěstí obešla bez zranění. Na hlavní silnici 14 ve Smržovce se střetla dvě osobní auta a komplikují provoz. Další nehodu řeší policie ve Frýdlantu, kde museli zaklíněnou řidičku vyprošťovat. Před osmou hodinou ranní nabouralo další auto do sloupu v Blažkově ulici v centru Liberce.

V Libereckém kraji je oblačno až zataženo, teploty klesají k pěti stupňům pod nulou. Vítr se proti neděli uklidnil a fouká jen slabý. Místy se objevuje sněžení. Pozor by si měli dát motoristé i na silnicích nižších tříd a v horách, kde leží zledovatělá vrstva ujetého sněhu, tvoří se tam vyjeté koleje.

Napsala ČTK a Michael Daněk

Štítky silnice, Harrachov, Tanvald, Liberec, Liberecký kraj, Jilemnice, Turnov, Raspenava, Smržovka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

SJÍZDNOST: Na zasněžených silnicích havarovalo několik řidičů  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.