Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Sněhuláku má ulevit nové napojení zóny Sever na rychlostku

Pomalu popojíždějícím kolonám na „sněhuláku“ pod průmyslovou zónou Sever v Růžodole možná za pár let odzvoní. Podle dopravních odborníků dochází ke kolapsu dopravy především kvůli jedinému vjezdu do nákupní zóny Géčko. Vedení města proto plánuje nové napojení na silnici I/35, které by mělo ulevit trojici kruhových objezdů.

„Chybějící napojení jsme nejdříve doplnili do návrhu územního plánu města Liberce jako alternativu druhého napojení do křižovatky ve Svárově, které bylo sice v době vzniku zóny plánováno, ale nikdy nebylo realizováno. Nechali jsme podrobnější studií prověřit nejen možnost umístění nové křižovatky se silnicí I/35, ale také dopravním modelem její potřebnost. Z výsledků vyplynula nyní připravovaná varianta jako potřebná, navíc jednoznačně vhodnější než varianta původní,“ uvedl náměstek primátorky pro rozvoj, dotace a územní plán Jiří Rutkovský

Napojení na silnici první třídy naplánoval projektant poblíž dnes budované čerpací stanice mezi Svárovem a Růžodolem a to formou kruhového objezdu. Z dokončené křižovatky se řidiči dostanou snadno také na druhou strany silnice I/35, do ulice Oblouková, kde má podle návrhu vzniknout další kruhový objezd pro lepší dopravní obslužnost z Pavlovic a Stráže nad Nisou.

„Pokud bude projekt v územních plánech, zajištěn partnerskou smlouvou s Libereckým krajem a Ředitelstvím silnic a dálnic a podpořen dotací, mohla by stavba začít sloužit v roce 2020,“ dodal Rutkovský a poznamenal, že je celý projekt zatím ve fázi příprav. Nové napojení bude využíváno nejen automobily, ale také pěšími a cyklisty.

Štítky silnice, kruhový objezd, Růžodol, územní plán, G.cz, Svárov, Liberec, Ředitelství silnic a dálnic

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sněhuláku má ulevit nové napojení zóny Sever na rychlostku  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.