Počasí dnes6 °C, zítra4 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Sražený kůň v Oldřichově: Na čí straně bude chyba?

Velkou vlnu emocí vyvolal v pátek dopoledne článek o nehodě, při které v Oldřichově na Hranicích zahynul kůň. Pod článkem i na sociální síti se objevilo mnoho komentářů, které obviňují řidičku nebo se jí zastávají. Policie se nehodou stále zabývá, jeden závěr však ještě v pátek zveřejnila.

„Řidička osobního vozidla Opel Vectra jela po silnici třetí třídy, kdy jí náhle do jízdní dráhy vstoupil kůň. Vozidlo tak přední částí narazilo do zvířete. Kůň byl na místě dopravní nehody usmrcen,“ řekla mluvčí policie Vladimíra Šrýtrová

Čtěte také: Tvrdý náraz v Oldřichově. Řidička večer usmrtila koně

Náraz byl tak silný, že koně na místě usmrtil. Kůň po střetu dopadl na kapotu a střechu auta, v nemocnici tak skončila i řidička „Při nehodě došlo ke zranění řidičky, která byla v době příjezdu hasičů v péči záchranářů, a usmrcení koně. Z tohoto důvodu byl na místo povolán veterinář, který úmrtí potvrdil,“ potvrdil velitel hrádeckých hasičů Jaromír Mottl.

Zda řidička dodržela povolenou rychlost a zda se plně věnovala řízení, není zatím jasné. Škoda je policisty vyčíslena na bezmála 400 tisíc korun.

Svůj příběh napsal pod článek také jeden ze čtenářů. "Před několika lety se nám stalo téměř navlas to stejné. Podle zákona jednoznačně vina na straně opatrovatele koně, tedy mé. Stálo mě to tenkrát 80 tisíc kroun. Naštěstí byl kůň levný a auto staré a nedošlo ke zranění osob. Na mé námitky, aby se udělal posudek, že se mi nezdá, že řidič jel pouhých v uzavřené obci povolených 50, nikdo nebral ani nejmenší zřetel," napsal Martn Bělka a doplnil:  "Při mé soukromé zkoušce náš obstarožní Favorit stál téměř na fleku a kus před místem střetu. Brzdil jsem na začátku brzdných stop, patrných po nehodě. Ovšem jisté je, že neosvětlené objekty na silnici vždy představují značné riziko."

Štítky havárie, Opel Vectra

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sražený kůň v Oldřichově: Na čí straně bude chyba?  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.