Počasí dnes19 °C, zítra17 °C
Čtvrtek 16. května 2024  |  Svátek má Přemysl
Bez reklam

Stalo se: Další sanitu jedoucí na majáky nabouralo auto

Další sanitka zdravotnické záchranné služby poputuje rovnou do servisu. Dnes po poledni se záchranářský Volkswagen střetl na křižovatce ulic Žitavská a Jungmannova v Liberci s osobním automobilem. Nehoda se obešla bez zranění, sanitka je ale po nehodě nepojízdná.

„Naše posádka právě jela na majáky k výjezdu,“ popsala mluvčí krajské záchranky Lenka Markovičová. Zatímco posádky obou vozidel vyvázly bez újmy, obě auta jsou notně poničena. Nehoda zůstává v šetření policie. Na čí straně byla chyba, zatím není jasné.

Podobných událostí se přitom během posledního roku stalo několik. Zatím nejtragičtější následky měla srážka zdravotnického vozidla s Volkswagenem Vento. Řidič osobního automobilu začátkem října vjel do protisměru na hlavní silnici u Jítravy, kde se střetl se sanitkou.

„Muže jsme převezli na řízené ventilaci na traumacentrum liberecké nemocnice s mnohačetnými poraněními,“ popsal tehdejší ředitel krajské záchranky Stanislav Mackovík a dodal:„Další dva účastníci nehody skončili na stejném oddělení s poraněním dolních končetin.“

Teprve devatenáctiletý řidič Volkswagenu Vento utrpěl při střetu s protijedoucí sanitkou těžká poranění, kterým později v liberecké nemocnici podlehl. „Řidiče museli hasiči vyprostit pomocí hydraulického vyprošťovacího zařízení. Resuscitace muže probíhala už v havarovaném autě, pak po vyproštění na nosítkách a taktéž sanitě. Při oživování se střídali jak zdravotníci, tak hasiči z obou jednotek,“ dodala mluvčí hasičů Zdenka Štrauchová.

Štítky Volkswagen, Liberec, Krajská nemocnice Liberec, Volkswagen Vento, Stanislav Mackovík, Jítrava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Stalo se: Další sanitu jedoucí na majáky nabouralo auto  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.