Počasí dnes10 °C, zítra11 °C
Neděle 29. září 2024  |  Svátek má Michal
Bez reklam

Technické služby nezaspaly, brání je náměstek Tomáš Kysela

„Technické služby nezaspaly.“ Slova náměstka primátora pro technickou správu majetku města Tomáše Kysely nejspíš nadzvednou ne jednoho řidiče, který kritizoval neprohrnuté silnice při úterní kalamitě. Náměstek podle svých slov jejich práci osobně prověřoval a zjistil, že ze strany technických služeb k pochybení nedošlo.

„Úterní problémy na některých komunikacích nás mrzí a dobře chápeme, že mnoha lidem sníh zkomplikoval život,“ řekl Kysela a doplnil: „Byla to extrémní situace a upozornění meteorologů přišlo na poslední chvíli. Problémy se skutečně objevily, o tom není sporu, ale není pravda, že by liberečtí silničáři nevyjeli, protože měli přezuto na letní gumy, jak uvedla některá média.“

Pravdou je, že zhruba polovina techniky byla v době kalamity přestrojena pro potřeby tzv. letní údržby. „Druhá polovina strojů ale ihned vyjela do ulic, zatímco ‚letní‘ techniku silničáři operativně přestrojovali zpět na zimní provoz,“ dodal náměstek.

Problém podle něho nebyl v tom, že by silničáři nebyli připravení. „Jednoduše řečeno, po dvou letech napadlo skutečně velké množství sněhu naráz. A to přinese komplikace vždycky, nejen na konci března,“ uvedl technický náměstek primátora a poukázal na to, že úterní odklízení sněhu proběhlo údajně v souladu s operačním plánem zimní údržby komunikací. „V úterý přestalo sněžit kolem v poledne, přičemž už před třináctou hodinou byly všechny úseky téměř dokonale upravené a bez problémů sjízdné,“ konstatoval Tomáš Kysela.

Většina řidičů však měla opačný názor. Neprohrnuté silnice potrápili především řidiče autobusů městské hromadné dopravy. Netrpělivě přešlapující cestujících na zastávkách po celém Liberci a autobusy odstavené na konečných. To byl obrázek úterního rána v Liberci. Zasněžené silnice nedovolil řidičům dopravního podniku vyjet na několik linek, na dalších autobusy nabíraly velká zpoždění. Situace se pomalu začala vracet do normálu až před jedenáctou hodinou.

Sníh komplikoval dopravu hlavně v ranní špičce, kdy nedovolil například vytížené lince X11 obsloužit zastávky mezi Prosečí a Jabloncem nad Nisou.

Štítky silnice, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Technické služby nezaspaly, brání je náměstek Tomáš Kysela  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.