Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Tip na výlet: Vydejte se na Jizerskou železnici

Jestli nevíte kam vyrazit na výlet, máme pro vás zajímavý tip. Od dnešního dne je obnoven provoz na železniční trati Sklářská Poruba – Jelení Hora. Do osmdesátitisícového města tak můžete nyní vyrazit vlakem po Jizerské železnici. Výlet můžete spojit třeba s návštěvou Sklářské Poruby, kde vás čeká přestup.

Většina spojů na sebe navazuje, cesta z Liberci do Jelení Hory přesto trvá téměř tři hodiny. Přestupu v Kořenově a Sklářské Porubě se nevyhnete.

Pokud výlet do Polska plánujete, zapište si odjezdy vlaků z Liberce v 8:37, 12:37 a 16:37. V Kořenově máte na přestup dvě až čtyři minuty a v Porubě tři až pětadvacet minut. Kompletní jízdní řády naleznete pod tímto odkazem.

Szklarska Poreba (Sklářská Poruba) - je město ležící v malebném údolí řeky Kamienna a jejích přitoku a jejích přítoků, v nadmořské výšce od 440 do 886 metrů nad mořem. Toto půvabné město přitahuje turisty po celý rok. Szklarska Poreba leží pouhých 17 km od Harrachova, proto je častým cílem návštěv českých turistů.

Jelenia Góra (Jelení Hora) - je největším městem v polské části Euroregionu Nisa. Nachází se v Dolnoslezském vojvodství na soutoku řek Bobr a Kamienna, v rozlehlé kotlině obklopené horskými masivy Krkonoš, Rudawy Janovické, Gór Kaczawskich a Jizerských hor.

Štítky výlet, Szklarska Poręba, Železniční trať Jelenia Góra – Kořenov, přestup, Jelenia Góra, Liberec, Kořenov, Polsko, Poruba, Harrachov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tip na výlet: Vydejte se na Jizerskou železnici  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.