Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Tragický konec roku. Při srážce s kamionem zemřeli dva policisté

Při srážce kamionu a policejní dodávky u Doks na Českolipsku zemřeli dnes ráno dva policisté, další policista utrpěl těžké zranění, řekla krajská policejní mluvčí Dagmar Sochorová. Řidič kamionu byl zraněn lehce. Silnice I/38 je kvůli vyšetřování stále pro dopravu uzavřena.

Nehoda se stala po 08:00 na silnici z Doks na Bělou pod Bezdězem zhruba 400 metrů před vjezdem do Obory. "Služební vůz VW Transporter se srazil s protijedoucím kamionem," popsala nehodu Sochorová. Ve služební dodávce zahynuli dva policisté, třetí byl ve vážném stavu vrtulníkem přepraven na traumatologii liberecké nemocnice. "Všichni tři policisté byli z Královéhradeckého kraje, plnili tu služební úkoly," dodala mluvčí.

K tragické nehodě kamionu a dodávky vyjížděly čtyři jednotky hasičů, tři z Libereckého, další ze sousedního Středočeského kraje. "Nebyla to dnes jediná nehoda, od rána jsme vyjížděli k dalším čtyřem, žádná z nich ale nebyla tak vážná," doplnila mluvčí Hasičského záchranného sboru Libereckého kraje Zdenka Štrauchová.

V Libereckém kraji od rána sněží a i na hlavních tazích leží rozbředlý sníh a vozovky mohou namrzat. Co se u Obory stalo, policie zjišťuje, k okolnostem nehody zatím Sochorová nic sdělit nechtěla. "Vyšetřování nehody převzala Generální inspekce bezpečnostních sborů," dodala mluvčí. Podle svědků z místa neštěstí se ale do protisměru zřejmě dostala policejní dodávka.

Výběr vážných nehod, při nichž v posledních letech zemřeli policisté

21. dubna 2003 - Nehoda stála život policistu v Praze 8, který se vracel ze služby. Před sjezdem k Březiněvsi do jeho wartburgu narazil vůz Opel Omega. Wartburg se vznítil a muž v něm uhořel.

26. srpna 2003 - Šumperský policejní ředitel František Záhora zahynul při dopravní nehodě u Želechovic na Olomoucku. Cestou do zaměstnání narazil služebním vozem do zdi.

29. srpna 2003 - Smrtí policisty skončila nehoda nedaleko hraničního přechodu Studánky na Českokrumlovsku. Policista na motocyklu doprovázel autobus s cyklisty, kteří mířili na start závodu do Českých Budějovic, a srazil se s dodávkou.

4. října 2003 - V Českém Těšíně na Karvinsku při srážce s opilým řidičem mercedesu zemřeli tři policisté. Policejní vozidlo letělo vzduchem 30 metrů, než narazilo do stromu.

5. září 2004 - Ve Svobodě nad Úpou na Trutnovsku srazil a usmrtil policistu při provádění silniční kontroly opilý řidič. Z místa nehody ujel.

1. října 2004 - Tři lidské životy, z toho dvou policistů, si vyžádala nehoda, která se odehrála v Prostějově. Zahynuli dva členové policejní hlídky a řidič, který nehodu zavinil.

28. září 2005 - Silně opilý řidič Škody Felicie usmrtil v Ostravě-Nové Vsi policistu, jenž mu dával znamení, aby zastavil.

6. května 2007 - V Markovicích na Chrudimsku havarovalo policejní auto. Při nehodě zahynuli dva policisté, jejichž vůz narazil do mostu.

1. srpna 2007 - Policista zemřel na místě spolujezdce při nehodě služebního vozu na Tachovsku. Další tři policisté byli zraněni.

12. června 2011 - Čtyři lidé zahynuli u Hluboké nad Vltavou, kde se srazil policejní vůz s osobním autem. Nehodu nepřežili dva policisté, eskortovaný muž a také devatenáctiletý muž z druhého auta.

2. května 2014 - Muž pod vlivem drog a se zákazem řízení autem smrtelně zranil policistku nedaleko Kostelce nad Labem na Mělnicku. Policie řidiče pronásledovala a chtěla jej zastavit.

29. prosince 2014 - Při srážce kamionu a osobního auta u Doks na Českolipsku zemřeli dva policisté, další policista utrpěl těžké zranění.

Napsala ČTK a Michael Daněk

Štítky havárie, Doksy, okres Česká Lípa, Liberecký kraj, Wartburg, Krajská nemocnice Liberec, Volkswagen Transporter, Bělá pod Bezdězem, Hasičský záchranný sbor, Mercedes-Benz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tragický konec roku. Při srážce s kamionem zemřeli dva policisté  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.