Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Turnov hledá seniory na hlídání přechodů pro chodce u škol

Turnovská radnice začala hledat seniory, kteří by jí pomohli ráno i odpoledne zajistit větší bezpečnost na přechodech pro chodce v blízkosti základních škol. Podnětem k vyhlášení kampaně byla petice občanů, kteří žádali o zajištění zvýšeného dohledu u přechodu v Nádražní ulici ve dnech školního vyučování.

Novinářům to dnes řekl místostarosta města Otakar Špetlík (ODS). Seniory k hlídání využívají třeba v Brně nebo Svitavách, v Libereckém kraji se jedná o ojedinělý počin.

Radnice plánuje, že od září by senioři vybavení zastavovacím terčíkem mohli pomáhat řídit dopravu nejprve na přechodech u základních škol Žižkova a 28. října. "Prošli by školením odboru dopravy, vystavili bychom jim nutné pověření a vybavili je potřebnými pomůckami," uvedl starosta Turnova Tomáš Hocke (Nezávislý blok).

Přechody v Turnově podobně jako v dalších městech hlídají v průběhu školního roku strážníci i policisté. Kontroly jsou ale nepravidelné, navíc převážně jen ráno, kdy děti chodí do škol. "Většinou jsme spíše reagovali na žádosti ředitelů. Teď se z toho snažíme udělat nějaký systém," uvedl starosta. Aktivitu města vítá i vedoucí turnovské policie Milan Drahoňovský. "Pravidelně dvakrát týdně na přechody ráno dohlížíme. Je jich ale tolik, že se to nedá obsáhnout," konstatoval.

Napsala ČTK

Štítky Turnov, ODS, Tomáš Hocke, Brno, Liberecký kraj, Svitava, Žižkov, přechod pro chodce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Turnov hledá seniory na hlídání přechodů pro chodce u škol  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.