Počasí dnes20 °C, zítra20 °C
Pondělí 13. května 2024  |  Svátek má Servác
Bez reklam

U Lučan se střetla dvě terénní auta, deset zraněných

Velmi vážná dopravní nehoda zablokovala dnes po třetí hodině ranní silnici první třídy v Lučanech nad Nisou. V ostré zatáčce se zatím z nezjištěných příčin střetla dvě terénní auta. Při střetu se zranilo deset osob, minimálně sedm z nich utrpělo těžká nebo středně těžká zranění.

„Totožnost účastníků nehody policisté v tuto chvíli nemají kompletně ověřenou. Zraněné převezla zdravotnická záchranná služba do jablonecké a liberecké nemocnice,“ řekla mluvčí policie Ivana Baláková. Tři osoby zůstaly v jednom z vozů zaklíněné a hasiči na jejich vyproštění použili hydraulické vyprošťovací zařízení.

Na traumatologickém oddělení skončili čtyři lidé ve věku 21 - 24 let. Tři utrpěli středně těžká zranění hlavy a jeden zranění dolní končetiny. "Tři z nich byli vyproštěni z vozidla," poznamenala mluvčí záchranné služby Lenka Moravcová.

Ostatní účastníky dopravní nehody záchranáři odvezli s lehkými až středně těžkými zraněními na chirurgickou ambulanci jablonecké nemocnice. Jednalo se o zlomeniny horních končetin, poranění hlavy a hrudníku.

"Hasiči pomáhali i ostatním zraněným, využívali u toho speciální nosítka a krční límce," řekla mluvčí hasičů Zdenka Štrauchová.

Ke střetu Mitsubishi Pajero a Audi Q7 došlo ve 3:20. „Příčiny nehody nyní zjišťuje vyšetřovatelka služby kriminální policie a vyšetřování,“ dodala mluvčí.

Štítky Lučany nad Nisou, úraz, Krajská nemocnice Liberec, terénní vozidlo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

U Lučan se střetla dvě terénní auta, deset zraněných  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.