Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

V dopravním tendru za čtyři miliardy se rozhodne mezi 13 nabídkami

Lhůta pro podávání přihlášek do čtyřmiliardového tendru na zajištění autobusové dopravy v kraji je u konce. Včera byly otevřeny obálky s nabídkami, kterých Krajský úřad obdržel dohromady třináct. Zakázka na deset let je rozdělena do tří oblastí. Zvítězit tak může jeden, dva nebo tři dopravci.

Největší zájem je o oblast Českolipska, o kterou se uchází šest zájemců. Dalších pět dopravců se přihlásilo do regionu „sever,“ který obsahuje Liberecko, Frýdlantsko a Českodubsko. Dva uchazeči mají zájem o Jablonecko, Semilsko, Turnovsko, Jilemnicko a Rokytnicko.

Všechny nabídnuté ceny jsou výhodnější, než současné. Zatímco nyní si účtují dopravci 31,5 koruny za kilometr, všichni uchazeči v tendru se pohybují s nabídkami mezi 25,74 korunami a 31,13 korunami.

“Již od začátku námi prosazovaná úprava zadávacích podmínek soutěže navíc umožnila podat přihlášku do jednotlivých oblastí i menším dopravcům. Teď uvidíme, jak se bude vyvíjet hodnocení a co udělají účastníci soutěže, například zda některý a případně kdy podá proti soutěži námitky u Úřadu na ochranu hospodářské soutěže,“ poznamenal hejtman Martin Půta.

V současnosti má Liberecký kraj uzavřeno s devíti autobusovými dopravci celkem deset smluv. V nich je zahrnuto celkem 197 linek příměstské autobusové dopravy a 14 linek v rámci městské hromadné dopravy - úseky linek za hranicemi měst Liberce a Jablonce nad Nisou. Prim hraje BusLine (94 linek), následuje ČSAD Česká Lípa (46 linek) a ČSAD Liberec (37 linek).

Štítky Liberecký kraj, okres Česká Lípa, okres Jablonec nad Nisou, okres Semily, Frýdlantsko, Martin Půta, Jilemnicko, Úřad pro ochranu hospodářské soutěže, ČSAD Liberec, BusLine

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V dopravním tendru za čtyři miliardy se rozhodne mezi 13 nabídkami  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.