Počasí dnes10 °C, zítra12 °C
Neděle 6. října 2024  |  Svátek má Hanuš
Bez reklam

V noci napadlo 30 cm sněhu, do rána byl uzavřen přechod Harrachov

Pro nákladní dopravu byl do dnešních 08:00 znovu uzavřený hraniční přechod do Polska v Harrachově na Semilsku. V noci připadlo v Libereckém kraji místy až 30 centimetrů sněhu, zejména v horách, řekl krajský dispečer zimní údržby Pavel Pospíšil.


Hlavní tahy v celém kraji by přesto měly být převážně mokré. "Teploty jsou od dvou do minus jednoho stupně a sůl zabírá. Přesto by motoristé měli jezdit opatrně," uvedl Pospíšil.

Doprava na silnici I/10 k hraničnímu přechodu Harrachov bývá pro nákladní dopravu při sněžení omezena poměrně často, naposledy to bylo několik hodin v neděli večer. Silničáři horskou silnici k Harrachovu pro kamiony uzavřeli krátce po půlnoci, po osmi hodinách ji znovu zprovoznili.

Vrstva nového sněhu je a silnicích nižších tříd, zejména na Jablonecku a Semilsku. Inertní úseky se zatím jen pluhují. Podle dopravního webu policie je zatím provoz plynulý. Jen na silnici 2936 u Jilemnice na Semilsku je kyvadlový provoz kvůli předchozí nehodě, jež se obešla bez zranění. Auto skončilo v příkopě.

Podle předpovědi by mělo být přes den zataženo, v nižších polohách bude pršet, ve vyšších sněžit. Odpoledne by měly srážky ustávat. Teploty přes den budou maximálně pět stupňů Celsia, na horách mezí minus jedním až plus dvěma stupni. Vítr by měl v nárazech dosahovat až 70 kilometrů v hodině.

Napsala ČTK

Štítky Harrachov, silnice, Pavel Pospíšil, okres Semily, Polsko, Liberecký kraj, okres Jablonec nad Nisou, Jilemnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V noci napadlo 30 cm sněhu, do rána byl uzavřen přechod Harrachov  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.