Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

V Zeleném Údolí začal jezdit linkový mikrobus

Od pondělí přibyla do jízdních řádů nová autobusové linka označená číslem 71. Ta sváží k autobusům městské hromadné dopravy obyvatele Zeleného Údolí, kterým výluka na tramvajové trati zkomplikovala cestu do centra města. Mikrobus sváží cestující na zastávku v Dobiášově ulici. Mikrobus bude jezdit pouze v pracovní dny.

„Protože se díky rekonstrukci tramvajové trati významně prodloužila vzdálenost k zastávce náhradní autobusové dopravy, snažili jsme se najít způsob, jak obyvatelům sídliště v Zeleném Údolí situaci zlepšit. Po jednání se zástupci dopravního podniku jsme došli k závěru, že jediným možným řešením je zřízení samostatné speciální linky číslo 71, která bude občany svážet na zastávku na Dobiášově ulici k autobusu číslo 12.,“ řeklo už dříve vedení městského obvodu Vratislavice nad Nisou.

Linka číslo 71 bude po dobu výluky jezdit na trase Zelené Údolí - Seniorů - Ústav soc. péče - Krajní - Ořechová - Zelené Údolí, bude tedy nabírat především obyvatele nového sídliště v Zeleném Údolí. Do mikrobusu se vejde kolem dvaceti cestujících. Celá trasa zabere této lince čtyři minuty.

Autobus nebude jezdit každý den. Cestující ze Zeleného Údolí bude svážet v pracovní dny od šesti hodin ráno do pěti odpoledne. Cena jízdného je stejná, jako ve všech ostatních autobusech libereckého dopravního podniku. „Autobus bude od pondělí jezdit dva měsíce ve zkušebním provozu, poté dopravní podnik vyhodnotí jeho využívanost a rozhodne, v jakém režimu a zda vůbec bude linka jezdit dál,“ dodala mluvčí libereckého magistrátu Zuzana Minstrová.

Štítky Zelené údolí, dopravní společnost, Liberec XXX-Vratislavice nad Nisou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Zeleném Údolí začal jezdit linkový mikrobus  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.