Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Nehoda u Frýdlantu: Těžce zraněný řidič v nemocnici zemřel

K vážné dopravní nehodě došlo v pondělí před půl druhou odpolední v Jaklově Údolí u Frýdlantu. Nedaleko autobusové zastávky narazilo osobní auto do stojícího nákladního automobilu. Řidič při nárazu utrpěl těžká poranění, kterým později podlehl. Život mu nezachránil ani letecký transport na traumacentrum nemocnice.

„Muž utrpěl poranění hrudníku, dolních končetin a hlavy. Po nehodě byl při vědomí,“ popsala mluvčí krajské záchranky Lenka Markovičová. Nyní se dá už jen spekulovat, jak by nehoda dopadla, kdyby byl připoután.

Řidič Octavie čelně narazil do plošiny energetického podniku, která ořezávala větve u silnice. "Hasiči společně se zdravotníky muže v šoku vyprostili ven z vozidla, hydraulické vyprošťovací zařízení nemuseli použít," popsala mluvčí hasičů Zdenka Štrauchová.

Krátce po nehodě se na internetu rozjela diskuze, zda nepochybil řidič nákladního Mercedesu, který stál pod horizontem. Podle policie byl vůz energetické společnosti řádně označen. „Vozidlo mělo navíc během svého provozu zapnuté výstražné zařízení a oranžové majáky. I přesto řidič Octavie do zadní části nákladního vozu údržby  čelně naboural,“ doplnila mluvčí policie Ivana Baláková. Řidiče osobního automobilu podle ní oslnilo slunce.

Vážná nehoda uzavřela silnici mezi Frýdlantem a Arnolticemi. Dopravu policisté odkláněli po objízdné trase.

Štítky Frýdlant, havárie, Údolí, Škoda Octavia, Mercedes-Benz, nemocnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nehoda u Frýdlantu: Těžce zraněný řidič v nemocnici zemřel  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.