Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Vratislavice plánují zavedení nové autobusové linky

V seznamu jízdních řádů nejspíš přibude nová linka. Od poloviny tohoto měsíce by mohl začít jezdit autobus označený číslem 71, který bude svážet obyvatele Zeleného Údolí na zastávku linky číslo 12 v Dobiášově ulici. Autobus by měl jezdit pouze v pracovní dny.

„Protože se díky rekonstrukci tramvajové trati významně prodloužila vzdálenost k zastávce náhradní autobusové dopravy, snažili jsme se najít způsob, jak obyvatelům sídliště v Zeleném Údolí situaci zlepšit. Po jednání se zástupci dopravního podniku jsme došli k závěru, že jediným možným řešením je zřízení samostatné speciální linky číslo 71, která bude občany svážet na zastávku na Dobiášově ulici k autobusu číslo 12.,“ říká vedení městského obvodu Vratislavice nad Nisou.

Linka by měla jezdit mezi zastávkami Seniorů, Ústav sociální péče, Krajní, Ořechová a Zelené Údolí. Pokud vše půjde dobře a zastávky budou odsouhlaseny i Odborem dopravy a dopravním specialistou policie, bude linka v provozu již v první polovině června. „Věříme, že obyvatelé sídliště Zelené Údolí přivítají toto opatření, které jim významně zkrátí cestu na zastávku. Prozatím bude linka provozována v pracovní dny a po dvou měsících vyhodnotíme spolu s dopravním podnikem, jak se linka osvědčila,“ uzavírá vedení městského obvodu.

Štítky Liberec XXX-Vratislavice nad Nisou, Zelené údolí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tasmansky Czert

Autobus, nebo minibus? Já tam vždycky sotva projedu autem, kvůli terénní situaci i nevhodnému řešení parkování v dané lokalitě..

Úterý, 3. června 2014, 16:43Odpovědět

Vratislavice plánují zavedení nové autobusové linky  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.