Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Zimní údržby se dočká více komunikací, uklidňuje město

Do zimy zbývá ještě pár měsíců, vedení města ale už teď ví, jaké silnice a chodníky bude udržovat. Liberečáky by mohlo potěšit, že udržovaných komunikací bude o dvacet kilometrů více, než v loňském roce. Zimní údržbu město plánuje na 462 kilometrech v celém městě.

Do seznamu ulic, které město plánuje v zimě udržovat, přibylo hned několik nových úseků. Údržby se dočkají nové ulice Hančova a Vrbatova. Město vyslyšelo i žádosti obyvatel dalších tří ulic. Zimní údržba je tak plánována i v nezpevněné části Azurové ulice, zadním traktu Mlýnské ulice a slepé odbočce U Tiskárny.

Město před nacházející zimou slibuje i větší údržbu chodníků. Technické služby budou dohlížet na stav necelých tří stovek kilometrů chodníků napříč celým městem.  Na seznamu se nově objevil chodník podél Volgogratské, Staré Ještědské či Žitné ulice. „Na zimní údržbu chodníků využívá magistrát také pracovníků Komunitních prací Liberec, o.p.s., kteří ručně odklízejí více jak 8 kilometrů chodníků,“ doplnila mluvčí magistrátu Zuzana Minstrová.

Uplynulou zimu se město pořádně prohnulo. Za zimní údržbu zaplatilo přes 50 milionů korun, což je téměř dvojnásobek předešlé zimy, která byla o poznání kratší. Mezi nejdražší měsíce patří pravidelně únor. „Například zatímco vloni stála město zimní údržba za měsíc duben jen 45 tisíc korun, letos to bylo přes 1,4 milionu,“ doplnila Zuzana Minstrová.

Štítky Liberec, zima, údržba, chodník

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zimní údržby se dočká více komunikací, uklidňuje město  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.