Počasí dnes6 °C, zítra4 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Hladiny řek stoupají, Smědá hlásí třetí povodňový stupeň

Víkendové předpovědi meteorologů se potvrdily. Vytrvalý déšť zvedl hladiny řek v celém kraji. Ve večerních hodinách dosáhla Smědá třetího povodňového stupně. Na dalších třech místech se hladina zastavila na třetím stupni. Déšť neustává a hladiny i nadále stoupají.

Během posledních dvanácti hodin se hladina řeky Smědé zvedla o více než dva metry. Ploučnice na Českolipsku překročila úroveň druhého povodňového stupně ve Stráži pod Ralskem a v Mimoni po osmé hodině večerní. Podle poslední předpovědi meteorologů by hladina řek měla stoupat i v nočních hodinách. Déšť má ustávat až během neděle.

Proud zesiloval v korytech řek a potoků na dalších místech kraje. Panenský potok v Pertolticích se přiblížil druhému povodňovému stupni povodňové aktivity před sobotní jedenáctou hodinou večerní. Podobná situace panovala ve stejný čas na Lužické Nise v Hrádku a na Jeřici v Chrastavě.

Silný déšť působil problémy i v dopravě. Kromě několika nehod v celém kraji museli hasiči vyjíždět k vyvrácenému stromu na Frýdlantsku. Ten zablokoval silnici mezi Pertolticemi a Arnolticemi po poledni. Naopak dopravu mezi Dolní Suchou a Bílým Kostelem zastavil ve večerních hodinách stržený sloup.

Chcete se podílet na tvorbě obsahu? Bydlíte poblíž řeky? Jak to vypadá u vás? Své snímky zasílejte na redakce@libereckadrbna.cz. 

Štítky liberec, povodeň, déšť, řeka, nisa, Jeřice, Smědá, hasiči, okres Česká Lípa, Mimoň, Stráž pod Ralskem, Ploučnice, Lužická Nisa, Chrastava, Frýdlantsko, Arnoltice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hladiny řek stoupají, Smědá hlásí třetí povodňový stupeň  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.