Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Žena se topila v Nise. Skočil pro ni strážník Jiří Peřina a zachránil jí život

Běžná služba strážníka Jiřího Peřiny na obchůzce se během jediné vteřiny změnila v boj o záchranu života. Když procházel cyklostezkou kolem fotbalového stadionu, v rozvodněné Nise zahlédl modrou bundu. Jenže nešlo jen o bundu, byla v ní totiž žena. Strážník neváhal ani vteřinu a do chladné vody pro tonoucí skočil.

K události došlo 9. března. „Při pozornějším pohledu zjistil, že se jedná o tělo oblečené ženy, kterým otáčí silný proud,“ popsala mluvčí strážníků Daniela Bušková.

Podle ní se strážník okamžitě vrhl do vody. „Dokázal ženu zachytit a napínal síly, aby v hluboké vodě oba dostal ke strmému břehu. To se mu podařilo, a zde jednou rukou držel ženu nad vodou a druhou rukou do vysílačky přivolával pomoc,“ vylíčila mluvčí.

Žena sice byla ještě při vědomí, ale úplně pasivní z vyčerpání a podchlazení. „Další hlídka městské policie dorazila během dvou minut a teprve tehdy se podařilo tonoucí vytáhnout na břeh, zabalit do termofólie a uložit do služebního vozidla,“ pokračovala Bušková.

Žena se strážníkům svěřila, že do řeky skočila úmyslně.

Autoři | Foto MML

Štítky Jiří Peřina, Lužická Nisa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Žena se topila v Nise. Skočil pro ni strážník Jiří Peřina a zachránil jí život  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.