Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

FOTO, VIDEO: Rodina vařila pervitin. Došla si pro ně zásahovka

Tři muže a ženu zadrželi policisté přímo v jejich bytech. Koordinovaný zásah proběhl na dvou místech současně a podílela se na něm středočeská a ústecká zásahová jednotka. Varna pervitinu byla v Praze, dva muže zadržela policie v Ralsku. Zadrženým hrozí dvanáct let vězení.

Operace Karamela začala už loni na konci léta. „V policejní síti tak skončil otec se synem, bývalá synova přítelkyně a jeden z hlavních distributorů,“ řekla mluvčí policie Vlasta Suchánková.

Právě to je na případu neobvyklé, šlo o rodinné příslušníky či osoby blízké. Hlavním organizátorem, výrobcem a distributorem výnosného byznysu s drogami byl 48letý otec, aktivním pomocníkem mu byl 27letý syn, který se staral o distribuci vyrobené drogy a dále pak jeho bývalá, 38letá přítelkyně, která mu v odbytu pervitinu pomáhala.

Varna byla v Praze, kde si hlavní organizátor, 48letý muž, pronajímal luxusní byty. „Přesto, že se tímto způsobem snažil zcela záměrně skrývat před policisty, podařilo se jej za pomoci Středočeské zásahové jednotky v jednom z nich zadržet, a to chvíli poté, co vyrobil bezmála 1 600 dávek pervitinu,“ popsala mluvčí.

V pronajatém luxusním bytě pak byla při domovní prohlídce zajištěna kompletní laboratoř na výrobu metamfetaminu, různé baňky, varné mísy, teploměry, chemikálie potřebné k výrobě drogy. „Kromě těchto prostředků zajistili kriminalisté několik mobilních telefonů a také sedm set tisíc korun na hotovosti. Zajištěny byly i 3 luxusní vozy značek Jaguar a BMW,“ vypočítala Suchánková.

Kromě ženy jsou všichni zadržení ve vazbě. Za nedovolenou výrobu a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy jim hrozí až dvanáct let.

„Již jsme vyšetřovali desítky případů výroby a prodeje pervitinu, tento byl ale výjimečný hned z několika důvodů. Jednak množstvím vyrobené drogy, která se za celou tu dobu dá počítat až na desítky kilogramů, dále pak příbuzenský prvek,“ řekl k případu vedoucí krajského Toxi týmu Pavel Folprecht.

Podle něj ale bylo asi nejzásadnější a nepříliš obvyklé, že si hlavní organizátor pronajímal k výrobě drogy skutečně velice luxusní byty v Praze, kde se částky za pronájem šplhaly až na několik desítek tisíc korun měsíčně. „Zajímavý byl i výběr bytů – vždy se jednalo o poslední patro, kdy výpary z výroby pervitinu vypouštěl důmyslným systémem z oken či teras. Ale zápach ničím netlumil,“ dodal.

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky pervitin, Karamela, Toxi, zásah, drogy, Ralsko, metamfetamin, Praha, droga, výroba, BMW, Jaguar Cars

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO, VIDEO: Rodina vařila pervitin. Došla si pro ně zásahovka  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.