Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Koně na pastvině utýral mladík bez domova

Trvalo jen pár dní, než policie dopadla neuvěřitelně brutálního tyrana, který zaživa odřezával maso z jezdeckého koně na pastvině v Kravařích. Díky poznatkům se podařilo usvědčit třiadvacetiletého mladíka bez domova, který se k činu přiznal. Zarážející je fakt, že mladík nebyl schopen vysvětlit důvod, proč tak jednal.

„K tomu, že koně úmyslně usmrtil, se policistům přiznal, vysvětlit své pohnutky ale nedovedl. Do protokolu uvedl jen to, že měl v pátek 29. května velmi špatný den. V noci se pak podle vlastních slov s lanem, nožem a košíkem plným  sušených rohlíků vydal na kravařskou pastvinu za koněm. Rohlíky si s sebou vzal proto, aby ho k sobě přilákal,“ dodala mluvčí policie Ivana Baláková. To, co podle policejního šetření následovalo, je jen pro silné povahy.

„Nejprve mu uvázal kolem krku smyčku, která ho rdousila a pak mu podřízl hrdlo. V době, kdy kůň ještě žil, mu vrazil do řitního otvoru kůl a stahoval z něj kůži a odřezával z něj maso,“ řekla k otřesnému případu mluvčí. Muž si stačil odnést zhruba jen čtyři kilogramy svaloviny.

Třiadvacetiletý mladík, který žije víceméně na ulici a nechává se najímat na pomocné práce u lidí, kteří mu nabídnou ubytování, nebyl na pastvině poprvé. Policisté při vyšetřování zjistili, že se na stejném místě staly v minulosti tři podivné události. Někdo koni omotal lano kolem krku a kolem nohy takovým způsobem, až se mu zařezalo hluboko do kůže, a v jednom případě mu někdo dokonce ublížil ostrým předmětem a způsobil mu zhruba 40 centimetrů dlouhé a dva až tři centimetry hluboké řezné poranění na noze.

„Tyto útoky majitel policistům nehlásil. Zadržený mladík se doznal jen k tomu, že ho tehdy právě on svázal smyčkou kolem krku a nohou ke stromu. Kůň se podle jeho výpovědi dokázal ze zajetí vytrhnout a utekl,“ uzavřela mluvčí.

Přesto, že policisté podali podnět na vzetí mladíka do vazby, státní zástupce jej neakceptoval a agresor i nadále běhá na svobodě. Za týrání zvířete si může odsedět až tři roky za mřížemi.

Štítky Kravaře, domov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Koně na pastvině utýral mladík bez domova  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.