Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Celkem 130 jednotek hasičů odstraňovalo během včerejška škody napáchané bouřkou

Další víkend, další bouřka. Snad všechny jednotky z Jablonecka a část hasičů z Liberecka se během sobotního odpoledne a večera nezastavily. Celkem zasahovalo 130 jednotek. Hasiči se chopili motorových pil a několik hodin odstraňovali popadané stromy ze silnic. Dohromady měli nahlášeno 160 zásahů.

V drtivé většině šlo o polámané stromy. Strom spadlý na elektrické vedení odstraňovali hasiči v Rychnově u Jablonce nad Nisou, pád stromu na garáž byl ohlášen z Jablonce nad Nisou, ulice U Rybníka. Stromy zatarasily komunikace v Jablonci nad Nisou ulici Puškinova, ulici Opletalova, v Desné, části obce Kokonín, Plavech, Lučanech nad Nisou nebo Tanvaldě. Vyvrácená borovice spadla na střechu ubytovny v části obce Mšeno nad Nisou, taktéž ve Mšeně rozřezávali hasiči strom opřený o dům.

V Libereckém kraji spadlo až 25 milimetrů srážek a při bouřce foukal silný vítr. Bez větších problémů přešla bouřka přes Ústecký kraj. 

PSALI JSME: Liberecký kraj zasáhla další silná bouřka

Foto HZSLK

Štítky bouřka, strom, Liberecký kraj, okres Jablonec nad Nisou, Jablonec nad Nisou, Rychnov u Jablonce nad Nisou, Desná, Plavy, Kokonín, Lučany nad Nisou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Celkem 130 jednotek hasičů odstraňovalo během včerejška škody napáchané bouřkou  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.