Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Poznáváte je? Tahle dvojice možná vykradla tři firmy v Liberci

Liberečáci, podívejte se dobře na přiložené fotografie. Neznáte dvojici mužů, kteří jsou na nich? Podle policie můžou mít na svědomí tři vloupání v budově Pozemních staveb na třídě 1. Máje v Liberci. Po zlodějích tehdy zůstala škoda za bezmála čtvrt milionu korun.

Všechny tři případy mají společný způsob vniknutí. Jak ukázalo kriminalistické zkoumání z odvětví mechanoskopie, pachatelé k překonání zámků používají speciální nástroj, pravděpodobně se jedná o planžetu,“ popsala mluvčí policie Vladimíra Šrýtrová.

Ke všem třem krádežím došlo v druhé polovině loňského roku a zloději pokaždé brali to samé. „Většinou si z kanceláří odnášejí peníze či stravenky. V jednom případě si odnesli i náhradní klíč od služebního vozidla,“ dodala mluvčí.

Po posledním vloupání se kriminalistům podařilo sehnat záznam z bezpečnostních kamer, kde jsou zachyceny dvě osoby, které by mohly být pachateli všech vloupání. „Osoby přichází do budovy společně a po přistižení odchází z budovy postupně každá osoba zvlášť,“ pokračuje Vladimíra Šrýtrová. 

Oba muži vypadají zcela nenápadně, vypadají jako podnikatelé, jeden z nich měl kufřík v ruce. Dost možná se jedná o cizince. Jedna ukradená kasička se totiž našla až u hranic se Slovenskem. Stejní pachatelé mohli podle kriminalistů působit také na Děčínsku, Pardubicku a Královéhradecku.

Poznáváte je? Víte o koho se jedná? Policisté žádají o pomoc širokou veřejnost. Své informace můžete sdělovat na bezplatnou linku 158. V případě dopadení hrozí zlodějům až pět let za mřížemi.

Štítky Liberec, vloupání, Slovensko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Poznáváte je? Tahle dvojice možná vykradla tři firmy v Liberci  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.