Počasí dnes18 °C, zítra14 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

Kultura

Hudební a divadelní Sedmihorské léto slaví deset let. I letos vás bude bavit

Hudební a divadelní Sedmihorské léto, které se každoročně odehrává v samém srdci Českého ráje, letos oslaví 10 let své existence. 10 let, kdy každoročně přináší kvalitní letní zábavu do Českého ráje. Původně jednodenní folkrockový festival se...

PĚT OTÁZEK PRO: U Najsky jsme vyrůstali, byla to smradlavá stoka, říká spisovatel Vojtěch Vaner

Už druhou knihu vydává liberecký autor Vojtěch Vaner. Po prozaické sbírce Machovec v koutě přichází s povídkovou knihou Přátelé od Najsky. A tak jsme se ho zeptali, o čem vlastně kniha je nebo jak těžké je dnes vydat knihu a jak se mu daří psaní...

Rozporuplnou výstavu nabízí semilský úřad. Ústředním tématem je konflikt

Nová výstava v prostorách Městského úřadu v Semilech se zabývá konfliktními druhy, tedy takovými zvířaty, která se v minulosti dostala do křížku s člověkem.

Úspěch pro Severáček. Na mezinárodní soutěži v Bratislavě získal tři první místa

Na mezinárodní soutěži International Festival Slovakia Cantat 2019 v Bratislavě si připsal liberecký pěvecký sbor Severáček velký úspěch. Získal totiž zlato ve třech kategoriích a zvláštní cenu navíc.

Dirigent Divadla F.X. Šaldy František Babický se stane čestným občanem Liberce

František Babický je muž mnoha tváří. Nejznámější je asi jako dirigent, zároveň je ale pedagog a dlouholetý umělecký šéf Opery Divadla F. X. Šaldy. Nyní bude i čestným občanem Liberce.

O titul Vesnice roku bude v kraji bojovat celkem 16 obcí

Letos proběhne už pětadvacátý ročník soutěže Vesnice roku. Komise letos zavítá na celkem 16 míst. Nejvíce přihlášených obcí je z Liberecka. Zato Jablonecko značně pokulhává, z této lokality se přihlásila jen Zlatá Olešnice.

FOTO: Červené ruce u knihovny vylézají ze země. Street art připomíná příchod nacismu

Na travnatém prostranství pod knihovnou vyrostla umělecká instalace z červených rukou vylézajících ze země. Pamatujete ještě na šibenici před Dunajem? Autor je stejný, tehdy Wojta upozorňoval na zločiny komunismu, nyní chce připomenout obobí...

VIDEO: Další trailer ke Spidermanovi. Podívejte se na Liberec v holywoodském snímku

Už druhého července proběhne premiéra filmu Spiderman - Far From Home, který se natáčel i v Liberci. Nyní vyšel trailer na snímek a Liberečáci v něm poznají i své město.

Festival Jablonecké tóny nabídne desítky koncertů

Jablonec letos ožije hudebním festivalem Jablonecké tóny. Ten nabídne mnoho koncertů všech různých žánrů. A odstartuje už 28. května.

Dvě pódia, dva dny. Liberecký majáles přivítá Wohnout i Monkey Bussiness

Už v pátek ve dvě odpoledne se otevře areál parku v Budyšínské ulici u Tržního náměstí. Je tu další ročník libereckého Majálesu a lineup slibuje velkou zábavu. Kromě hlavních hvězd Wohnout a Monkey Bussiness lidi rozproudí třeba Big'O'Band Marka...

Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.