Počasí dnes18 °C, zítra14 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

Kultura

Jak bude vypadat turnovská knihovna? Rozhodnutí by mohlo padnout ještě letos

Jak bude vypadat knihovna v Turnově? To rozhodne až soutěž. Samotná stavba by mohla začít za dva roky. Stavba by měla vzniknout v ulici Skálova.

Semilské krematorium je nově kulturní památkou

Semilské krematorium pochází z roku 1937 a může se pochlubit prvenstvím v podobě prvního českého krematoria, které bylo zařízené na spalování elektřinou. Nyní navíc bylo prohlášeno za kulturní památku.

Od smrti Leonarda da Vinciho uteklo půl tisíciletí. Na počest vznikla mince

Česká mincovna vytvořila u příležitosti 500 let od úmrtí umělce Leonarda da Vinciho speciální zlatou půluncovou minci.

Prohlídky hřbitova i hudba. Liberec oslaví Den vítězství

V Liberci si ve středu opět připomenou významný dne. Osmý květen se do paměti všech vryl jako Den vítězství a konec druhé světové války.

V Liberci vzniká seriál pro Netflix. Filmaři tu natáčí životopisný snímek o Sigmundu Freudovi

Už od minulého týdne probíhají v Liberci přípravy na natáčení životopisného snímku o rakouském lékaři a psychoanalytikovi Sigmundu Freudovi. Samotné natáčení pak proběhne od soboty do pondělí.

Kam na první máj? Vedle líbačky pod třešní bude čas i na prochajdu nebo koncert

První máj je lásky čas… Pro někoho taky čas bolavé hlavy po bujarých oslavách při pálení čarodějnic, pro jiného prostě den volna. Ale i to by se mělo nějak využít. Zvlášť když je kam vyrazit.

RECENZE: To nejlepší nakonec. Avengers: Endgame několikrát právem roztleskali plný sál diváků

Čtvrtek 25. dubna byl hodně dlouho nejočekávanějším dnem všech komiksových fanoušků a nadšenců do superhrdinů. A dočkali se. Do kina míří poslední Avengers s podtitulem Endgame. A je opravdu o co stát.

Drama třinácti hlavních rolí. Liberecké divadlo uvede oceňovaný Srpen v zemi indiánů

Rodinné drama Srpen v zemi indiánů od současného amerického autora Tracyho Lettse bude mít v pátek premiéru v libereckém divadle F. X. Šaldy. Hru ověnčenou množstvím cen divadlo uvede v režii vedoucího liberecké činohry Šimona Dominika. „Je to...

Liberecký kraj už zná vítěze soutěže Kniha roku

Letos se do soutěže Kniha roku Libereckého kraje přihlásilo na třicet knížek. Porota tedy měla z čeho vybírat. Každá kategorie si našla svého vítěze. Ten si odnesl cenu vyrobenou Střední uměleckoprůmyslovou školou sklářskou v Kamenickém Šenově a...

FOTO,VIDEO: Kde ještě tradice žijí? V pojizerské vísce se hodovalo s muzikou

Že už jsou tradice přežitek, který se moc nedrží? Určitě ne všude. Tak třeba na Bobově, malé vísce nad Malou Skálou se dnes Velikonoce slavily v krojích a s živou hudbou. Folklorní soubor Šafrán muzicíroval po celé vsi a připomněl tak tradiční...

Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.