Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Kultura

FOTO: Největší zlaťák Evropy je hotový, od února ho můžete vidět v Císařské konírně

Česká mincovna dokončila výrobu jedinečné 130 kilové zlaté mince pro Českou národní banku. Její výroba přitom nebyla vůbec jednoduchá a trvala několik měsíců. Za pár dní bude vystavena i pro veřejnost.

Je veřejný prostor v Liberci zakletý? Přijďte na debatu k Fryčovi

Přednáška a také diskuse o libereckém veřejném prostoru, takový je program dnešního podvečera v Knihkupectví Fryč. To si akci připravilo ve spolupráci s organizátory studentské soutěže Ještěd f kleci. Začíná se v 18 hodin.

Zamilovali jste si film Vesmírna odysea? Výstava v Oblastní galerii je jím inspirována

Oblastní galerie Lázně v těchto dnech nenabízí pouze výstavu grafika Jana Měřičky, ale také představuje speciální expozici mladé dvojice s názvem 2051:Algorithm, která se zaměřuje na moderní svět a novodobý trend v podobě chytrých telefonů.

Návštěvu nemocnice vám zpříjemní nové výstavy

Na obrazy místního malíře i náhled do historie láká jablonecká nemocnice. Na chodbě v blízkosti hlavního vchodu si mohou návštěvníci prohlédnout dvě zbrusu nové výstavy.

Tipy na víkend: Workshop Tiffany, pohádky i Zvířátkový ples

Pořádná lyžovačka, sáňkování nebo stavění sněhuláka je v tomhle počasí téměř povinností. Možná ale rádi zamíříte i za kulturou.

Výstava Jana Měřičky Neklid davu proniká do myšlení lidí a zároveň je obrazem dnešní doby

V Oblastní galerii Lázně si můžete od dnešního dne prohlédnout výstavu předního českého grafika Jana Měřičky. Jeho témata sahají od rodiny, přes davy lidí v rozličných situacích, až po rozbouřené moře.

Kraj podpoří obnovu kostela v Jindřichovicích, areálu zámku Vartemberk i poutního areálu

Liberecký kraj věnuje na ohrožené památky přes 4 miliony korun. Nejvíce přispěje na obnovu barokního poutního areálu v Horní Polici a na areál zámku Vartemberk.

Před libereckou radnicí si zítra připomenou Jana Palacha

Zítra uplyne přesně padesát let ode dne, kdy se zapálil student historie Jan Palach. Jeho osud i odhodlání postavit se tehdejšímu režimu si lidé připomenou nejen v Praze, ale také v Liberci.

Ambasáda v Itálii se snaží zabránit zneužití jména Jana Palacha

České velvyslanectví v Itálii je v kontaktu s vedením provincie Verona a snaží se zamezit zneužívání jména Jana Palacha v souvislosti s připravovaným koncertem kapel spojovaných s krajní pravicí. Na twitteru to oznámilo ministerstvo zahraničí....

Na Lemberk dorazí filmaři. Ke vznikajícímu filmu Poslední aristokratka hledají komparzisty

V druhé polovině ledna obsadí zámek Lemberk a jeho okolí filmový štáb. Ten nyní hledá z komparzisty z okolí zámku, kteří budou mít možnost si zahrát v jedinečném humorném příběhu podle stejnojmenného románu Poslední aristokratka.

Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.