Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Středa 2. října 2024  |  Svátek má Olívie / Oliver
Bez reklam

O víkendu startuje sezona na hradech a zámcích. Navštívit můžete Frýdlant, Sychrov i Lemberk

První duben je kromě pověstného Aprílu také dnem, kdy oficiálně začíná sezona na hradech a zámcích. A tak se můžete už v sobotu vydat třeba do Frýdlantu, na Sychrov a otevírá i Lemberk. V jednotlivých historických objektech si na úvod připravili speciální program.

Ve Frýdlantě si připravili překvapení v kuchyni. Příchozí budou moci ochutnat pokrmy, které se jedly v renesanci. „V zámecké kuchyni se bude vařit a péct, především různé kaše, maso a pomazánky, což byla nejčastější jídla v té době. Bude tu kuchař, který zájemcům prozradí něco z renesanční kuchyně, a možná z něj někdo vyprosí i nějaký recept. Zámkem bude znít dobová hudba a mezi návštěvníky se budou pohybovat dobově oděné dámy a kavalíři,“ láká na první den nové sezóny kastelánka Jana Pavlíková.

Lemberk zahájí novou sezonu zpřístupněním věže a projít si můžete také dva prohlídkové okruhy nebo výstavu o svaté Zdislavě.

Připraveni jsou už také na Sychrově. Na oba víkendové dny přichystali pohádkové prohlídky s názvem Rozum a štěstí. Neděle pak také bude patřit sokolnickým ukázkám v zámeckém parku.

Autoři | Foto archiv zámku Sychrov

Štítky Frýdlant, Sychrov, Lemberk, hrad, zámek, kuchyně, Jana Pavlíková

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

O víkendu startuje sezona na hradech a zámcích. Navštívit můžete Frýdlant, Sychrov i Lemberk  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.