Počasí dnes20 °C, zítra20 °C
Pondělí 13. května 2024  |  Svátek má Servác
Bez reklam

Sedmihorské léto zná svůj program. Dorazí třeba Paddy ze slavných Kelly Family

Osmý ročník Sedmihorského léta bude opět napěchován zajímavými kulturními akcemi. Také letos jich bude celkem jedenáct a střídat se budou jak hudební, tak divadelní kousky. Těšit se můžete na Pavla Šporcla, Václava Neckáře, Lukáše Vaculíka nebo na koncert Paddy Kellyho z populární kapely Kelly Family.

Na příznivce divadla čekají v rámci festivalu celkem čtyři představení. „Vždy se jedná o vyhlášené situační komedie od vynikajících autorů i režisérů, ve kterých se samozřejmě objeví velké osobnosti českého hereckého nebe. Sedmihorské léto ostatně odstartuje 30. června právě divadlem Miláček Anna,“ říká jedna z pořadatelek Sedmihorského léta Jitka Maděrová.

Dalšími představeními budou Hvězdné Manýry, Nebyla to pátá, byla to devátá a Rukojmí bez rizika. Příznivci Lukáše Vaculíka, Martiny Hudečkové, Saši Rašilova, Lindy Rybové, Mahuleny Bočanové, Josefa Cardy, Rudolfa Hrušínského, Václava Vydry a mnoha dalších osobností, rozhodně čeká nezapomenutelná podívaná.

Hudební akce namíchali pořadatelé i letos tak, aby si žánrově i věkem našel každý to své. „Světoznámý virtuóz Pavel Šporcl představí v doprovodu jednoho z nejlepších českých komorních smyčcových orchestrů: Collegiem Českých filharmoniků kritiky i diváky opěvovaný program Bacha na Šporcla II. Barokní skladby doplní Šporclovy variace na českou píseň Kde domov můj,“ přibližuje Maděrová.

Václav Neckář se svou kapelou Bacily vystoupí speciálně pro Sedmihorské léto v doprovodu smyčcového kvarteta. Půjde tak o nové, zajímavé aranže velkých hitů, které doplní vždy krásná atmosféra velké pergoly a světel Sedmihorského léta. Pro folkrockové fandy bude svátkem přelom letních prázdnin, kdy se na pódiu v Sedmihorkách u Turnova představí legendární skupina AG FLEK, oslaví totiž 40 let na scéně a ještě s sebou bude mít speciálního hosta – skupinu Zhasni. „Další interpreti, řadící se mezi absolutní top české hudební scény, a kteří v rámci Sedmihorského léta 2017 odehrají koncerty budou Marie Rottrová se svou skupinou Neřež, Hradišťan v čele s uměleckým vedoucím Jiřím Pavlicou,“ doplnila Maděrová.

Po skupinách Alphaville a Smokie přijíždí ze zahraničních hvězd tentokrát frontman legendární skupiny Kelly Family – Paddy Kelly, který své fanoušky potěší nejen největšími hity Kelly Family. Sedmihorské léto v roce 2017 uzavře oblíbená kapela Čechomor.

Sedmihorské léto je vyhlášeno nejen tím, že se odehrává během celého léta, ale hlavně proto, že každoročně připravuje kvalitní kulturní akce a diváci na nich vždy zažívají nezapomenutelnou atmosféru. Tu podtrhuje obrovská pergola, která zakrývá hlediště i jeviště a přináší komfort účastníkům Sedmihorského léta při slunci i nevlídném počasí. Vyrazte do Českého ráje, na Sedmihorské léto a užijte si léto trochu jinak!

I letos Sedmihorské léto vydalo limitovaný počet permanentek, se kterými věrní návštěvníci získávají až tři akce zdarma. Vstupenky jsou již v předprodeji na www.evstupenka.cz.

SEDMIHORSKÉ LÉTO 2017

30. 06. – MILÁČEK ANNA - divadelní představení
06. 07. – HVĚZDNÉ MANÝRY - divadelní představení
13. 07. – PAVEL ŠPORCL – BACHA NA ŠPORCLA II
20. 07. – NEBYLA TO PÁTÁ, BYLA TO DEVÁTÁ - divadelní představení
27. 07. – VÁCLAV NECKÁŘ & BACILY se smyčcovým kvartetem
01. 08. – AG FLEK – 40 LET NA SCÉNĚ
03. 08. – HRADIŠŤAN
17. 08. – MARIE ROTTROVÁ & NEŘEŽ
19. 08. – PADDY KELLY & HAPPY FACES FESTIVAL
24. 08. – RUKOJMÍ BEZ RIZIKA - divadelní představení
31. 08. – ČECHOMOR

Autoři | Foto Jitka Maděrová

Štítky Paddy Kelly, léto, Pavel Šporcl, hudební skupina, Václav Neckář, divadelní představení, Lukáš Vaculík, koncert, kulturní akce, Marie Rottrová, Martina Hudečková, Saša Rašilov mladší

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sedmihorské léto zná svůj program. Dorazí třeba Paddy ze slavných Kelly Family  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.