Počasí dnes19 °C, zítra17 °C
Čtvrtek 16. května 2024  |  Svátek má Přemysl
Bez reklam

Letošní komentované prohlídky se vydají po stopách libereckých Židů

První čtvrtek v květnu odstartují tradiční a oblíbené komentované prohlídky města Liberce. Potrvají až do konce září a letošní téma se věnuje libereckým Židům. Účastníci prohlídek se pak dostanou do míst, která jsou běžně nepřístupná, jako je například židovský hřbitov.

„Komentované prohlídky města jsou unikátní v tom, že průvodci pochází z řad dobrovolníků z Komunitního střediska Kontakt a vždy nabízí některý z běžně nepřístupných objektů v Liberci. V letošním roce to jsou liberecká synagoga, židovský hřbitov a památník ŠOA,“ říká mluvčí libereckého magistrátu Jana Kodymová.

První komentovaná prohlídka startuje už 4. května v 16 hodin, další je o týden později. O jejich oblíbenosti svědčí fakt, že oba termíny už jsou obsazeny. Pokud tedy stojíte o tuto komentovanou prohlídku, musíte se přihlásit na některý z dalších čtvrtků.

Cena prohlídky je 50 korun pro dospělého a 25 pro děti, studenty a seniory. Rodinná vstupenka stojí 100 korun. Rezervovat si prohlídku můžete na emailu info@visitliberec.cz nebo na telefonu 485 101 709.

Autoři | Foto MIC Liberec

Štítky Liberec, Židé, židovský hřbitov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Letošní komentované prohlídky se vydají po stopách libereckých Židů  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.