Počasí dnes20 °C, zítra20 °C
Sobota 21. září 2024  |  Svátek má Matouš
Bez reklam

Česká studentská móda a Český Goodwill míří do zámoří

Česká studentská móda a Český Goodwill. To je název akce, se kterou liberecká střední škola uměleckořemeslná a designu z Kateřinek vyráží do Spojených států amerických.

Na New Yorském Manhattanu v Bohemia National House pod záštitou Generálního konsulátu České republiky ve spolupráci s nadačním fondem MA-MA Foundation a jeho projektem Plňme přání a produkční společností KDM Production SE z Liberce předvedou studentky školy v průběhu večera sedm módních kolekcí od krojů reprezentujících kulturní dědictví, až po finální kolekci s názvem Ve stylu uhrančivém předvádějící večerní společenskou módu.

„Budou to určitě dva skvělé večery, kde ukážeme krajanům a dalším hostům řemeslný um české školy designu, odprezentujeme krásy libereckého kraje a zkusíme navázat i další spolupráci v rámci našeho projektu Plňme přání. Jsme rádi, že jsme skvělé škole z Kateřinek pomohli se zúčastnit na této akci," uvedla Martina Koudelková z MA-MA Foundation. 

Všechny modely navrhovaly studentky druhého a třetího ročníku školy a sedm z nich modely i předvede 10. května v prostředí Českého národního domu na Manhattanu a 12. května v New Yorské čtvrti Astoria v krajanské budově Bohemia Garden. 

Oba večery se podařilo díky partnerům zařadit do programu prestižní NYCxDesign a střední škole z Kateřinek a zejména studentkám, které modely připravily a budou předvádět, se tak plní sen modelek „pracovat“ v mekce módy a designu na New Yorském Manhattanu.

Autoři

Štítky móda, design, USA, Manhattan, Česko, Liberec, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Česká studentská móda a Český Goodwill míří do zámoří  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.