Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

KULTURNÍ PŘEHLED: Užijte si slavnosti, bitvy i dětské putování s pohádkovými postavami

Nevíte, kam vyrazit za kulturou? Liberecká Drbna pro vás ve spolupráci s portálem eVstupenka.cz přichystala seznam několika nejzajímavějších akcí, které by vás mohly zajímat.

27. 5. od 9.00
1. Den otevřené brány na Zahradě Liberec (Urban gardenin, Lazebnický vrch)

Přijďte omrknout komunitní zahradu v Liberci, popovídat si a posedět u něčeho dobrého nebo si vybrat svůj vysněný záhonek z těch, které ještě zbyly volné.

27. 5. od 10.00
Rychnovské slavnosti (Rychnov nad Nisou)

Tradiční slavnosti, na kterých se představí místní spolky a hudební skupiny. Návštěvníci ochutnají regionální potraviny Libereckého kraje a těšit se můžou i na hudební vystoupení, stánky, občerstvení a zábavu. Vystoupí mj. populární hudební skupiny RCZ Rammstein Tribute Show (21.00 hod.), celý den se koná i přehlídka vojenské techniky a ukázka klubu SPVH Sever.

27. 5. od 14.00
Dětský den v Machníně (hřiště TJ Jiskra)

Soutěže pro děti o ceny, ukázky leteckých modelářů, ukázka výcviku mladých hasičů, prohlédnout si budou moci návštěvníci i skutečný americký truck Peterbilt. Občerstvení a sladké dobroty nebudou chybět.

27. 5. od 12.30
Oslava 100 let povýšení Hejnic na město (Hejnice)

Legenda o předávání práv před bazilikou a městská družina, zasazovat se bude dále památný strom u nádraží, těšit se můžou návštěvníci na představení spolku ze Žandova v Lesním divadle na Chatkách, občerstvení, hudební produkci a další.  

27. 5. od 11.00
Gladius - Festival antického válečnictví a řemesel (Středověká tvrz Wothanburg - Curia Vitkov, Horní Vítkov u Chrastavy)

Představí se různé skupiny historického šermu a reenactementu z celé republiky, seznámí návštěvníky s vojenstvím římských legií, pomocných sborů, starých Keltů či Germánů a nově také Skytů! Dospělí i děti si budou moci vyzkoušet na vlastní kůži, co obnášel kupříkladu těžký výcvik římského legionáře pod nelítostnou holí tvrdého centuriona. Těšit se můžete i na starověká řemesla či zaměstnání - kupříkladu římského vojenského zeměměřiče nebo konstruktéra, případně ozkoušet něco ze života v barbarském keltském nebo skytském ležení. Součástí programu bude i možnost prohlédnout si areál raně středověkého skanzenu Curia Vitkov.

27. 5. od 13.00
Festival Karoliny Světlé (Světlá pod Ještědem)

Průvod, divadelní představení, dobová módní přehlídka, dialog sester: Karolina Světlá (Markéta Tallerová) a Sofie Podlipská (Veronika Korytářová-Impseilová) ve scénickém čtení, vystoupení folklorního souboru Horačky, hudební vystoupení. Pro děti cesta za poklady s Lesní pannou, projížďky na ponících, malování na obličej. Podještědský jarman i ochutnávka piva Karoliny Světlé a další.

28. 5. od 14.00 do 18.00
Dětský den a putování za českou pohádkou (Vratislavice n. N., zámecký park)

Odpoledne plné zábavy a soutěží. Putování po parku a lesoparku za českou pohádkou. Připraveno je divadelní představení, soutěž o nejhezčí masku princezny/rytíře a od 17.00 hodin koncert oblíbeného zpěváka Sebastiana.

28. 5. od 9.00 do 16.00
Den dětí na Grabštejně (hrad a zámek Grabštejn, Chotyně)

Den plný her, vyrábění, prohlídek s průvodci v historických kostýmech.Tradiční Den dětí na Grabštejně nabízí malým návštěvníkům možnost potkat historické a pohádkové postavy v kostýmech - nejen při prohlídce se svatou Barborou, ale i na klasických prohlídkách a také během hraní si v zahradě. Po roce se zase můžete těšit na kroket, badminton a další hry. A samozřejmě nesmí chybět oblíbené vyrábění - ať už postavičky Jiřího Mehla ze Střelic (hradního majitele) či malování obrázků z těsta. 

2. 6. od 20.00
Electro Swing a Balkan Beats (Vratislavice 101010)

Dámy a pánové, Riviera Club Vás srdečně zve na svojí electro swingovou show! Přijďte zažít úžasnou atmosféru swingu v moderním pojetí a užít si noc v rytmu balkánu, latiny a electro swingu!  

8. 6. od 19:30
O5 a Radeček – TOUR NA STŘECHÁCH 2017 (Vratislavice101010)

Kapela O5 A RADEČEK po loňské vyprodané premiéře znovu vyráží na unikátní turné po střechách, které má zastávku pouze na osmi střechách po celé České republice. Akustický koncert "blízko nebe" nabídne pohodovou a neformální atmosféru ve společnosti sympatických muzikantů z jesenických hor a jejich známých hitů (Vloupám se, Kristián, Máci, Praha…). Těšit se můžete také na netradiční procházku historií kapely a samozřejmě na nádherné výhledy do okolí.  Koncert na sezení proběhne na střeše knihovny KC VRATISLAVICE 101010 a bude mít omezenou kapacitu.  O5 A RADEČEK, šumperská skupina známá též jako Radečkové, hraje ve stejné sestavě od roku 1994, její tvorba se postupně vyvíjí od folku přes folk-rock až k rocku.  Československý duet s Márií Čírovou „Vloupám se“ patřil půl roku mezi nejhranější české skladby v rádiích a TV a videoklip se stal ve své době nejvyhledávanějším videem na českém internetu.

17. 6. od 19:00
Jaroslav Svěcený (Sbor českých bratří Mladá Boleslav)

Jaroslav Svěcený - housle Jitka Navrátilová - cembalo v programu Vůně baroka

23. 6. od 19:30
Hana Zagorová a Petr Rezek (Letní kino Turnov)

Jedinečný koncert této dámy české populární hudby v Turnově! Neustále beznadějně vyprodané sály jsou zárukou skvělého kulturně hudebního zážitku, který si nemůžete nechat ujít. Na diváky čeká téměř dvou a půl hodinový koncert kde zazpívá Petr Rezek svoje největší hity, dále bude zpívat paní Zagorová hity svojí kariéry a během celého večera zazní duety Hanky a Petra. Celým večer doprovází skupina Jiřího Dvořáka Boom!Band.

30. 6. od 20:30
Petra Janů s kapelou Amsterdam (Hrad Valečov)

Velký koncert k životnímu jubileu populární zpěvačky.

Autoři

Štítky slavnost, hudební skupina, koncert, Hana Zagorová, soutěž, kultura, Karolina Světlá, Jaroslav Svěcený, Liberec, Petr Rezek, Grabštejn, Curia Vitkov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

KULTURNÍ PŘEHLED: Užijte si slavnosti, bitvy i dětské putování s pohádkovými postavami  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.