Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Letošní Křižanské léto bude opět jedinečné

Že nemáte plány na letošní léto? S programem Křižanského léta jistě zaplníte prázdné místo v kalendáři. A na co se můžete těšit? Kromě hudební scény, na které se vám představí Vladimír Mišík, Ivan Hlas nebo skupina Žlutý pes, vám své výkony předvedou jedineční herci, mezi nimiž zazáří například Simona Stašová v divadelní hře Drobečky z perníku nebo Bohumil Klepl ve svém Vysavači. Chybět nebude ani oblíbená a tolik očekávaná one man show Caveman.

Co by to bylo za Křižanské léto, kdyby se zde nebrečelo smíchy při vystoupení Jana Holíka či Jakuba Slcha v roli jeskynního muže. Všemi milovaný Caveman letos odstartuje “křižanskou” sezónu, a to v úterý 4. 7. ve 20:00 hod. Stále aktuální téma o rozdílech mezi mužem a ženou v trochu jiném pojetí se i po letech těší vysoké návštěvnosti. Zažité pravdy, které se bojí mnozí vyslovit, Caveman bez obalu nejen nahlas vysloví, ale také názorně předvede. A věřte, že i letos to bude stát za to.

Ve čtvrtek 20. 7. v 19:30 hod na scénu dorazí Vladimír Mišík se svojí rockovou skupinou ETC. Nejen s hitem Stříhali dohola malého chlapečka naladí každého posluchače na tu správnou vlnu. Předkapelou jim bude hudební uskupení s názvem Jamie Marshall´s Amplified Acoustic Band.

Bohumil Klepl vám 3.8. v 19:30 hod v roli uklízeče nastíní neobyčejně všední život stárnoucího muže, který místo uvědomělého smýšlení tajně sní o ženách nejrůznějšího věku a poslouchá Rytmuse. Kdo jiný, než Bob Klepl, může ztvárnit bláznivého klauna, tanečníka, zpěváka a mistra v improvizaci v jednom. Komedie jednoho herce Vysavač vás zaručeně pobaví.

V podvečer 10. 8. vám k poslechu a tanci zazpívá Ivan Hlas Trio a těšit se můžete těšit nejen na hity z Šakalího léta. O týden později si přijdou na své fanoušci skupiny Žlutý pes. S Ondřejem Hejmou si budete moci zazpívat známé písně jako například Sametová, Náruživá nebo Modrá.  

Vše o mužích se dozvíte 24. 8. ve stejnojmenné tragikomedii trojice herců Maroše Kramára, Filipa Blažka a Michala Slaného. Dvanáct rolí, dvanáct pohledů na mužské pohlaví. A jak vlastně sami sebe vidí muži a co skrývá jejich svobodomyslná duše? Nechte se překvapit. Na divadelní scéně vás v pátek 1. 9. v 19:00 hod čekají také Drobečky z perníku, které za festivalem udělají pomyslnou tečku. Simona Stašová zde ztvárnila roli alkoholičky Evy Maerové, za kterou v roce 2007 získala cenu Thálie za ženský jevištní mimořádný výkon. Přijďte si její jedinečné představení užít i vy.

Pokud si nechcete nechat ujít žádný z Křižanských zážitků vyplatí se pořídit si akční permanentku na celé festivalové léto. Novinkou letošního ročníku je i výhodná Divadelní permanentka.

Festival se koná v přírodním amfiteátru obce Křižany.

Program

4.7. Caveman – J. Holík/J. Slach
20.7. Vladimír Mišík & ETC...
3.8. Vysavač – B. Klepl
10.8. Ivan Hlas Trio
17.8. Žlutý pes
24.8. Vše o mužích – M. Kramár/M.Slaný/F.Blažek
1.9. Drobečky z perníku – S.Stašová/Č. Gebouský/A. Daňková...

Tisková zpráva

Štítky léto, Simona Stašová, Vladimír Mišík, Bohumil Klepl, Ivan Hlas, perník, Žlutý pes, Maroš Kramár, Filip Blažek, Ondřej Hejma, Michal Slaný, herec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Letošní Křižanské léto bude opět jedinečné  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.