Počasí dnes10 °C, zítra11 °C
Neděle 29. září 2024  |  Svátek má Michal
Bez reklam

Turnovské léto nabídne minimálně dvě akce každý den

Turnov v Českém ráji bude lákat po celé letní prázdniny každý den minimálně na dvě akce. V programu Turnovského léta jsou prohlídky, tvořivé dílny, koncerty, divadlo a další kulturní pořady pro děti i dospělé.

"Je to takový ucelený program, co se v Turnově nebo blízkém okolí koná," uvedla místostarostka Turnova Jana Svobodová (ANO). V nabídce jsou podle ní nejen pravidelné akce, které se opakují každý týden po celé prázdniny, ale i mimořádné. "Týkají se hradu Valdštejn a poté třeba parního vlaku," dodala. Mezi nepravidelné akce patří také podvečerní prohlídky nazvané Magický Turnov nebo ukázky ruční práce u výrobce křišťálových lustrů, skla a bižuterie.

Podle místostarostky při sestavování nabídky vycházeli organizátoři ze zkušeností z loňského roku, kdy program Turnovského léta vytvářeli poprvé. Na akce loni přišlo dohromady asi 7500 lidí. "Letos bude nabídka hodně podobná, zařadili jsme osvědčené akce. Řešili jsme hlavně, zda někde změnit den a hodinu, aby se akce nekřížily," řekla Svobodová.

Na vytvoření programu se podílelo devět subjektů - organizace města, muzeum patřící kraji i soukromé firmy. V pondělí si mohou zájemci prohlédnout s průvodcem turnovské kostely, s loupeživým rytířem hrad Valdštejn či navštívit Galerii firmy Granát. V nabídce na další dny je například večerní koupání v Maškově zahradě, prohlídky Turnova jako města kamene a šperku nebo možnost navštívit synagogu. Tvořivé dílny budou v muzeu, knihovně a jedné místní restauraci. Loutkové pohádky různých souborů pořádá každou neděli muzeum na Dlaskově statku v Dolánkách. Na koncerty bude lákat místní Kulturní centrum Střelnice.

Autoři | Foto Hrad Valdštejn

Štítky Hrad Valdštejn, Valdštejn, Turnovské léto, Turnov, léto, muzeum, Jana Svobodová, Český ráj, koncert, divadlo, hrad, Kulturní centrum Střelnice, dílna

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Turnovské léto nabídne minimálně dvě akce každý den  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.