Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Před dvěma lety Němci v Liberci natáčeli poválečný film. Výsledek uvidíte na HBO

Zemský soud – příběh jedné rodiny. To je název dvoudílného televizního snímku, který se před dvěma lety točil mimo jiné v Liberci. Výsledek snažení produkce německé ZDF mohou diváci vidět na kanálech HBO 17. a 18. února.

Zemský soud je adaptací stejnojmenného románu Ursuly Krechel a vypráví příběh židovsko-křesťanské rodiny Kornitzer, která se pokusila přežít exil a pronásledování v době nacismu, a po konci války zkusila vybudovat nový život v Západním Německu.

„Zfilmování románu ukazuje ze zvláštní perspektivy první poválečná léta v Německu a mapuje oběti, které holokaust a válku přežily v exilu. Zkušenosti útěku a odloučení od rodiny vryly hluboké jizvy, které se nezahojily ani po návratu do cizí, znovuzaložené, vlasti,“ řekl již dříve programový ředitel ZDF Norbert Himmler.

V Liberci se natáčelo například v Liebiegově městečku na náměstí Pod Branou. Filmaři ale jinak cestovali po celém světě a navštívili i například Kubu.

Autoři | Foto archiv ZDF

Štítky Zemský soud, film, produkce, natáčení, ZDF, HBO, Liberec, rodina, holokaust, Ursula Krechelová, Norbert Himmler, Německo, Němci, Západní Německo, Kuba

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Před dvěma lety Němci v Liberci natáčeli poválečný film. Výsledek uvidíte na HBO  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.