Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Liberec jako Berlín nebo Dublin? Pouliční umění může podpořit úplně každý

Sezóna pouličního umění v Liberci se blíží do finále, v září nás čekají ještě tři poslední koncerty. Jejich pořadatelé do centra města letos dostali velmi zajímavá jména jako jsou My Syster Grenadine nebo 20 Minutes. S jídlem roste chuť a aby do Liberce mohli jezdit i hudebníci z větší dálky, přispět může každý na Startovači.

„Učí nás to nespěchat, umět se zastavit, podívat se na město kolem sebe jinýma očima. Může být Liberec jednou jako Berlín, Kodaň nebo Dublin? Možná ano, aspoň trochu,“ vysvětluje Martin Fryč jako jeden z organizátorů koncertů pouličního umění.

Pokud se podíváte na facebookovou stránku Pouliční umění v Liberci, koncertů bylo během letošní sezóny přes dvacet, další tři ještě v září proběhnou.

Sami organizátoři by do centra města chtěli dostat i další jména. „Chceme pozvat umělce i z větší dálky – přispět jim na cestovné a trochu jim vylepšit kloboukový pouliční výdělek,“ dodává Fryč.

A tak se vymyslel projekt na Startovači. Potřeba je třicet tisíc, zatím je vybráno asi třetina. Každý, kdo přispěje určitou částku se přitom může těšit i na dárky od Knihkupectví Fryč.

Od letoška je navíc v Pražské ulici i piano a příspěvky lidí pomohou s jeho údržbou.

Adamant nebo 20 Minutes

Do konce září jsou na programu ještě poslední tři koncerty – už ve středu dorazí folková kapela z Turnova Adamant, v pátek přijde na řadu písničkářka s harmonikou a pianem Eliška Sýkorová a příští středu pak pražské popartové duo 20 Minutes.

Chcete přispět na pouliční umění v Liberci? Projekt Startovače najdete tady.

Autoři | Foto Knihkupectví Fryč

Štítky Fryč, busking, pouliční umění, Pražská, koncert, startovač, startup, Liberec, umění, Berlín, Dublin, Kodaň, centrum města

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberec jako Berlín nebo Dublin? Pouliční umění může podpořit úplně každý  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.