Počasí dnes23 °C, zítra20 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Večer u Fryče představí osobnosti a konkrétní události 20. století. Dorazí spisovatel Jiří Padevět

Představit knihu Hrdinové versus ostny a oprátky dorazí už dnes do Liberce představit její autor Jiří Padevět. Badatel a spisovatel se v ní inspiroval osudy osobností a historických událostí 20. století. Autorský večer začíná v úterý 25. září v 18 hodin.

Jiří Padevět v knize mapuje všední život v okamžicích, které se později stanou historickými. „Jiří Padevět je člověk, jenž i při své profesní vytíženosti vstupuje do veřejného prostoru a zve k dialogu, společné práci, přemýšlení,“ říká pořadatel akce Martin Fryč.

Kdo byl chlapec, kterému mladý Ludwig Wittgenstein namaloval krémem na boty pod nos knírek? Proč si pomocník pražského kata Robert Týfa vzal do práce rezervní košili? Co dělal Edvard Beneš ve chvíli, kdy si Klement Gottwald všiml, že má každou ponožku jinou, a jakou roli se učila Jiřina Švorcová, když jí došel lak na vlasy? To jsou příběhy, které právě kniha Hrdinové versus ostny a oprátky představuje.

Autorský večer s Jiřím Padevětem začíná v úterý 25. září v 18 hodin. Vstupné je 60 korun, zlevněné za třicet.

Autoři | Foto Facebook Jiří Padevět

Štítky Knihkupectví Fryč, Fryč, autorský večer, Jiří Padevět, kniha, Liberec, Ludwig Wittgenstein, Edvard Beneš, Klement Gottwald, historická událost, Jiřina Švorcová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Večer u Fryče představí osobnosti a konkrétní události 20. století. Dorazí spisovatel Jiří Padevět  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.