Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Do Liberce se vrací mistrovství světa v tanci

Taneční mistrovství světa se v Liberci odehraje již po desáté. Akce, která potrvá celý týden, nabídne přehlídku mnoha tanečních stylů, dresů i kategorií.

Liberec bude v polovině listopadu podesáté hostit otevřené taneční mistrovství světa. Podle ředitelky soutěže Ilony Šulcové zájem každoročně roste. Letos pořadatelé očekávají účast zhruba 3000 tanečníků z 19 zemí.

Taneční soutěž se bude konat ve dvou sálech Centra Babylon celý týden od 18. listopadu. „Soutěžní klání i doprovodný program bude opět divácky velice atraktivní. Krásné kostýmy, skvělá taneční vystoupení, budoucí mistři světa i speciální hosté, to vše bude k vidění po celý týden,“ uvedla Šulcová.

Vypsané jsou soutěže ve 14 disciplínách pro všechny věkové kategorie od čtyř let. „Divácky nejvíce přitažlivé bývají disciplíny Caribbean Dance, latinskoamerické techniky ve všech kategoriích, ale také Street Dance a Jazz Dance v kategoriích malých i velkých teamů,“ řekla ředitelka soutěže. Denně se do soutěží zapojí až 2000 tanečníků, letos přijedou členové více než 180 tanečních škol.

„Nejpočetnější výpravou budou letos polské taneční školy, hned po nich školy české, které mají výhodu domácího prostředí. Očekává se také početná výprava z Ruska, Ukrajiny, Itálie, Německa, Maďarska a Švédska,“ dodala Šulcová. Mezinárodní soutěž se v Liberci každoročně koná od roku 2009, posledních šest ročníků World Dance Championship bylo pod hlavičkou WADF (World Artistic Dance Federation).

Autoři | Foto Facebook TS No Limit

Štítky kultura, mistrovství, tanec, Liberec, mistrovství světa, soutěž, styl, Centrum Babylon Liberec, Rusko, Itálie, Německo, Ukrajina, Švédsko, Maďarsko

Do Liberce se vrací mistrovství světa v tanci  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.