Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

TIPY NA VÍKEND: Advent, Mikulášský běh Libercem i gymnastické olympijské naděje

První adventní víkend přináší celou řadu akcí s adventem spojených. Na libereckém náměstí už zahájil trh a v neděli se městem prožene Mikulášský běh. Ale není to jen o Vánocích, v aréně zápolí nadějní gymnasté a třeba na Ještědu se koná běžecký závod.

Hodně rušno bude v centru Liberce. Už dnes se otevřel adventní trh se stánky i občerstvením, který doprovází i kulturní program. V neděli centrem proběhne Mikulášský běh – nesoutěžní čtyřkilometrový běh startuje v 15 hodin od radnice. V 18 hodin pak na náměstí zahrají The Scoffers.

V sobotu také finálovým závodem vrcholí gymnastický závod olympijských nadějí. Koná se v gymnastické hale v aréně a závody začínají ve 14 hodin.

Příznivci extrémnějších běhů mají akci na Ještědu, kde se v sobotu koná Winter Sky Race. Náročného závodu, který se běhá po svazích Ještědu, se loni zúčastnilo na 400 běžců.

O víkendu se dočkají také příznivci kolejových vozidel. V sobotu bude po Liberci jezdit Mikulášská tramvaj. Jízdné je zdarma, podmínkou je míst s sebou hodné, ale klidně i zlobivé dítě.

A na romantický výlet parním vlakem se můžete vydat do Kryštofova údolí. Čeká vás setkání s Mikulášem a jeho družinou i program plný překvapení a dárků. Vlak odjíždí z Liberce v 9:23.

Autoři | Foto

Štítky Liberec, advent, tipy na víkend, gymnastika, Mikuláš, olympijské hry, Ještěd, Vánoce

TIPY NA VÍKEND: Advent, Mikulášský běh Libercem i gymnastické olympijské naděje  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.