Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Bazénová hala v liberecké galerii má špatnou akustiku. Dostane nové ozvučení za miliony

Problémy s akustikou takzvané bazénové haly v Oblastní galerii Liberec by ještě letos mělo vyřešit nové ozvučení. Liberecký kraj na to vydá 3,6 milionu korun. Ozvučení se využije nejen pro různé akce, ale i pro výstavy.

„Vypadá to, že už v příštím nebo přespříštím roce ho budeme moci využít na výstavě, která bude věnovaná poezii," uvedl ředitel galerie Jan Randáček.

V bazénu dobrá akustika nebyla potřeba

Oblastní galerie sídlí v bývalých novorenesančních lázních. „Vzhledem k původnímu určení stavby, tedy bazénu, nebyla potřeba projektovat prostor tak, aby tam byla dobrá akustika. Se změnou využití a s potenciálem budovy přichází také nové nároky na její ozvučení," uvedla krajská radní pro kulturu Květa Vinklátová (SLK).

Galerie je v bývalých lázních od roku 2014, problémy s akustikou jsou podle ředitele hlavně při konferencích, společenských akcích, koncertech či svatbách. „Akustika je špatná, je to jak nádražní hala. Dá se to sice vyřešit nějakým zvučením, to ale musí dělat profesionální zvukař, což není možné na každou akci," uvedl Randáček.

Nejdřív za půl roku

Zatím neví, kdy se bude ozvučení dělat. Odhaduje, že nejdřív za půl roku. „Samotná realizace je otázkou asi jen 14 dnů, musíme ale předtím vypsat výběrové řízení, které má nějaké lhůty," dodal.

Autoři | Foto

Štítky galerie, Liberec, akustika, ozvučení, Liberecký kraj, Květa Vinklátová, Starostové pro Liberecký kraj, výstava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bazénová hala v liberecké galerii má špatnou akustiku. Dostane nové ozvučení za miliony  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.